Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky
Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky
Skvelé recepty na chutné prívarky a omáčky. Vyberte si podľa chuti a je len na vás či bude váš obed vegetariánsky či nie. Vajíčko, dusené mäso, alebo fašírka chutí na všetkých výborne.
Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Chutný letný prívarok. Pre nevegetariánov podávame s duseným hovädzím, alebo pre vegetariánov s volským okom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Jednoducho pripravený fazuľový prívarok z konzervovanej bielej fazule. Podávame s volským okom, so zeleninovými, alebo mäsovými guľôčkami či fašírkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Hubová omáčka podávaná s knedľou je vynikajúci, rýchly, bezmäsitý obed.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Jednoducho skvelý prívarok pre všetkých milovníkov voňavého kôpru. Podávame s knedľou a vajíčkom vareným natvrdo.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 10 min.Náročnosť
nízka
Jednoduchá a obľúbená omáčka, ktorá je klasicky najviac chutná s vareným hovädzím mäsom a s knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
stredná
Recept na výborný krémový prívarok zo šošovice, so zemiakmi a volským okom.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
50 min.Náročnosť
nízka
Klasický recept na prípravu kelového prívarku z kuchyne našich mám.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Sýty smotanový prívarok z cukety s jemnou a krémovou konzistenciou, výborne doplnený varenými vajíčkami.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Recept na lahodný a jemný prívarok z tekvice hokkaidó. Hodí sa k nemu varené vajíčko, varené zemiaky, alebo grilovaná ryba.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Obľúbená omáčka z bielej fazule. Podávame s dochrumkava opečenými párkami a chlebom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Chutný prívarok, ktorý sa dá konzumovať bez prílohy. Komu by bolo málo, môže si pridať volské oko, fašírku, či chlebíkom zajedať :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Sladkokyslý, mliečno-smotanový fazuľový prívarok je veľmi chutný pri podávaní s dobrou fašírkou, klobáskou, alebo volským okom. Klasicky k nemu servírujeme čerstvý, mäkký chlieb. Pri príprave 4 porcií použijeme polovičnú dávku ingrediencií.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Teplú omáčku podávame k pečenej či grilovanej rybe alebo mäsu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Obľúbený prívarok zo žltého poleného sušeného hrachu so šľahačkovou smotanou. Skutočná delikatesa.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Chutná, sladko-slaná omáčka vhodná k údenému mäsu, ku pečenej kačke i králikovi.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
stredná
Recept na jednoduché ale chutné hydinové srdiečka s mrkvou a šampiňónmi v smotanovej omáčke.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Tradične podávame špenátový prívarok s varenými zemiakmi a volským okom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Vynikajúca vegánska omáčka inšpirovaná bolonskou kuchyňou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Obľúbený prívarok z letnej tekvice a nových zemiakov, pripravený s kyslou smotanou a podávaný s chutnými hovädzími rezňami pečenými v rúre. Ak varíte pre štyroch, varte z polovice 🙂!
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Jednoduchá paradajková omáčka z paradajok z konzervy.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Ľahká tatárska omáčka je vhodná k vyprážaným jedlám zo zeleniny.
Kuchtil
DadaČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka
Smotanová omáčka jemnej chuti, plná šampiňónov. Podávame s ryžou, alebo parenou knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná