svetvomne.sk

Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Prívarky a omáčky

 
Prívarok z medvedieho cesnaku so zemiakmi

Jednoduchá, smotanová omáčka z obľúbeného medvedieho cesnaku a zemiakov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Pikantné jablkové čatní s kokosom

Recept na jedno z mnohých obľúbených chutney z indickej kuchyne. Podáva sa ako dochucovacia, hustejšia omáčka k rôznym jedlám v indickom menu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Červená šošovica so špenátom

Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Omáčka z vareného hovädzieho mäsa

Uvarili ste si hovädziu polievku či vývar. Ak vám zostalo neskonzumované varené mäso z nej ponúkame vám naozaj výbornú omáčku z neho. Je vhodná k cestovinám, ale aj k haluškám, zemiakom či s knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Hroznová omáčka na stredoveký spôsob

Chuťovo zaujímavá, hustá omáčka. Je veľmi vhodná ako netradičná príloha, spolu s tradičnými lokšami, k pečenej kačke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Cuketový prívarok

Sýty smotanový prívarok z cukety s jemnou a krémovou konzistenciou, výborne doplnený varenými vajíčkami.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Kuracie srdcia na smotane

Recept na jednoduché ale chutné hydinové srdiečka s mrkvou a šampiňónmi v smotanovej omáčke.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Broskyňová omáčka s trstinovým cukrom

Chutná sladká omáčka z čerstvých broskýň. Vhodná k suchším koláčom bez náplne (perník, vafle ...), prípadne k niektorým pokrmom z mäsa.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Zemiakovo - syrová omáčka

Teplú omáčku podávame k pečenej či grilovanej rybe alebo mäsu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Hrachový prívarok s medvedím cesnakom

Zdravý a chutný prívarok z poleného sušeného žltého hrachu a medvedieho cesnaku. Recept je inšpirovaný obľúbeným indickým jedlom Dal palak, v ktorom je hrach kombinovaný so špenátom. Podávame s ryžou basmati, pre nevegetariánov odporúčame varené údené :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Tekvicový prívarok s kôprom

Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Hrachový prívarok zo žltého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

Šampiňónová karí omáčka

Smotanová omáčka jemnej chuti, plná šampiňónov. Podávame s ryžou, alebo parenou knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Kôprová omáčka

Jednoducho skvelá omáčka pre všetkých milovníkov voňavého kôpru. Podávame s knedľou a vajíčkom vareným natvrdo.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

Špenátový prívarok z mrazeného špenátu

Tradične podávame špenátový prívarok s varenými zemiakmi a volským okom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Cuketový prívarok s tofu

Podľa tohoto receptu si pripravíte jemný a lahodný prívarok s kôprom a smotanou. Na vrch si môžete dať vajíčko, alebo tofu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Tatarská omáčka z kyslej smotany

Ľahká tatárska omáčka je vhodná k vyprážaným jedlám zo zeleniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Omáčka z paradajkového pretlaku

Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Smotanová hlivová omáčka so zemiakmi

Jemná hlivová omáčka, ktorú si zamilujete.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť