Banánovo čokoládové kocky

Vynikajúci zákusok z jemného piškótového cesta, plnený banánmi a čokoládovým krémom, so smotanovo čokoládovou polevou.
recept,fotorecept,banány,maslo,kakao - prášok,čokoláda na varenie 55%,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mlieko sušené,Zákusky,Valentínske
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 6 513 | kusov kcal | |
cukor kryštálový | 8 483 | polievkových lyžíc kcal | |
cukor kryštálový | 150 603 | gramov kcal | |
cukor práškový | 100 388 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 1 73 | kus kcal | |
kakao - prášok | 2 62 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ ?? | balíčka kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
mlieko sušené | 100 360 | gramov kcal | |
múka hladká | 8 417 | polievkových lyžíc kcal | |
múka polohrubá | 2 107 | polievkové lyžice kcal | |
olej slnečnicový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 311 | gramov kcal | |
tuk stužený - margarín | 100 864 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 11 968 | kusov kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 100 501 | gramov kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 8 kusov • cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc • cukor vanilkový 1 kus • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • múka hladká 8 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s kryštáľovým a vanilkovým cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysyaný plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180-200 °C asi 10 minút.

2.
banány 6 kusov
Upečený plát vyklopíme a necháme vychladnúť. Banány pozdĺžne rozkrojíme na polovice a naukladáme ich na piškótu.

3. Príprava krému
vajce slepačie 3 kusy • cukor kryštálový 150 gramov • múka polohrubá 2 polievkové lyžice • kakao - prášok 2 polievkové lyžice
Do misky dáme vajcia, cukor, múku a kakao a nad parou miešame, pokiaľ zmes nezhustne. Necháme vychladnúť.

4.
maslo 250 gramov
Do vychladnutej kaše postupne pridávame zmäknuté maslo a krém vysľaháme elektrickým šľahačom dohladka.

5.
Krém rovnomerne natrieme na banány. Povrch koláča zarovnáme a odložíme do chladničky.

6. Príprava polevy
čokoláda na varenie 55% 100 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 gramov
Nad parou za stáleho miešania rozpustíme čokoládu, zalejeme smotanou a chvíľu miešame, pokiaľ sa zmes nespojí.

7.
Čokoládovú polevu nalejeme na koláč a necháme v chlade stuhnúť.

8.
cukor práškový 100 gramov • tuk stužený - margarín 100 gramov • mlieko sušené 100 gramov
Zákusok nakrájame na kocky. Môžeme ozdobiť srdiečkami, ktoré sme si vykrojili formičkou z marcipánovej hmoty, ktorá sa dá kúpiť ako polotovar alebo si pripravíme vlastný nepravý marcipán nasledovne: zo sušeného mlieka, práškového cukru a stuženého tuku vypracujeme tuhšiu hmotu, ktorú rozvaľkáme a môžme vykrajovať ozdoby.

Dobrú chuť!