svetvomne.sk

Tradičná čerešňová bublanina

Tradičný recept na bublaninu z jemného, nadýchaného cesta.

 

Počet porcií: 24

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cukor práškový12polievkových lyžíc
Cukor práškový
Cukor vanilkový1kus
Kypriaci prášok do pečiva1kus
Múka polohrubá12polievkových lyžíc
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Vaječný bielok6kusov
Vaječný žĺtok6kusov
Čerešne1kilogram

1. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 12 PL  cukor vanilkový 1 ks  olej slnečnicový 3 PL

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom dopenista. Postupne pridáme olej.

2. 

vaječný bielok 6 ks

Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame.

3. 

múka polohrubá 12 PL  kypriaci prášok do pečiva 1 ks

Nakoniec opatrne vmiešame múku rozmiešanú s kypriacim práškom.

4. 

čerešne 1 kg

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne poukladáme umyté a odkôstkované čerešne.

5. 

cukor práškový

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Povrch koláča posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť