svetvomne.sk

Tradičná čerešňová bublanina

    

Tradičný recept na bublaninu z jemného, nadýchaného cesta.

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor práškový12polievkových lyžíc
cukor práškový-
cukor vanilkový1kus
kypriaci prášok do pečiva1kus
múka polohrubá12polievkových lyžíc
olej slnečnicový3polievkové lyžice
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
čerešne1kilogram

1. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 12 polievkových lyžíc  cukor vanilkový 1 kus  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom dopenista. Postupne pridáme olej.

2. 

vaječný bielok 6 kusov

Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame.

3. 

múka polohrubá 12 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 1 kus

Nakoniec opatrne vmiešame múku rozmiešanú s kypriacim práškom.

4. 

čerešne 1 kilogram

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne poukladáme umyté a odkôstkované čerešne.

5. 

cukor práškový

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Povrch koláča posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť