svetvomne.sk

Tradičná čerešňová bublanina

     

Tradičný recept na bublaninu z jemného, nadýchaného cesta.

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cukor práškový12polievkových lyžíc
Cukor práškový
Cukor vanilkový1kus
Kypriaci prášok do pečiva1kus
Múka polohrubá12polievkových lyžíc
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Vaječný bielok6kusov
Vaječný žĺtok6kusov
Čerešne1kilogram

1. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 12 PL  cukor vanilkový 1 ks  olej slnečnicový 3 PL

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom dopenista. Postupne pridáme olej.

2. 

vaječný bielok 6 ks

Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame.

3. 

múka polohrubá 12 PL  kypriaci prášok do pečiva 1 ks

Nakoniec opatrne vmiešame múku rozmiešanú s kypriacim práškom.

4. 

čerešne 1 kg

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne poukladáme umyté a odkôstkované čerešne.

5. 

cukor práškový

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Povrch koláča posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť