svetvomne.sk

Jablkový koláč

Sezónny jablkový koláč.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

Na prípravu potrebujeme vajíčka, práškový cukor, polohrubú múku, prášok do pečiva, strúhané jablká, vanilkový cukor a rastlinný tuk.

2. 

vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 250 g  tuk stužený - margarín 250 g  múka polohrubá 400 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme maslo, alebo rastlinný tuk, polohrubú múku a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto. Urobíme dva bochníky. Jeden odložíme na hodinu do chladničky.

3. 

Nechladený bochník rozvaľkáme a rozprestrieme na vymastený plech.

4. 

jablká strúhané

Na cesto rozprestrieme strúhané jablká.

5. 

vaječný bielok 4 ks  cukor vanilkový 20 g  cukor práškový 250 g

Vychladené cesto nastrúhame do misky a k nemu pridáme vyšlahané bielky s vanilkovým a práškovým cukrom.

6. 

Rozotrieme jemne na jablká.

7. 

Pečieme 20 minút v rozohriatej rúre na 180°C.

8. 

Pocukrujeme.

9. 

Jemný koláč opatrne krájame ostrým nožom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť