Kávová bublanina s čerešňami
recept,fotorecept,káva čierna,čerešne,Koláče,Bezlaktózové
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 120 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
káva čierna | 1 | polievková lyžica | |
múka polohrubá | 150 | gramov | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
voda | 4 | polievkové lyžice | |
čerešne | - |
Recept
1.
vaječný žĺtok 4 kusy • voda 4 polievkové lyžice • káva čierna 1 polievková lyžica • cukor práškový 120 gramov
Žĺtky rozšľaháme s vodou a pridáme instantnú kávu rozpustenú v lyžici horúcej vody. Pridáme cukor, spolu všetko dobre premiešame.
2.
múka polohrubá 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
V miske zmiešame múku s práškom do pečiva. V druhej nádobe vyšľaháme sneh z bielkov. Postupne, striedavo pridávame múku a vyšľahaný sneh do žĺtkovej zmesi. Všetko spolu jemne premiešame.
3.
Cesto vylejeme do pekáča vymasteného a vysypaného múkou. Do cesta vkladáme odkôstkované čerešne. Pečieme 20 minút na 180 ° C.
Dobrú chuť!