Cuketový sladký chlebíček s chia semienkami
Vynikajúci cuketový koláč s jablkami, s konzistenciou hustého pudingu. Jeho príprava je veľmi rýchla a konzumácia tiež🙂.
recept,fotorecept,cuketa,semienka chia,Koláče,Bezlaktózové
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | 1 | čajová lyžička | |
cuketa | 800 | gramov | |
cukor kryštálový | 120 | gramov | |
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
jablká | 200 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 1 | čajová lyžička | |
múka polohrubá | 250 | gramov | |
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
semienka chia | 4 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
škorica mletá | 1 |
Recept
1.
cuketa 800 gramov • jablká 200 gramov
Cuketu umyjeme a aj so šupou nastrúhame najemno. Jablkám odstránime jaderníky, tiež postrúhame so šupkou, ale nahrubo.
2.
múka polohrubá 250 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 120 gramov • olej slnečnicový 50 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • citrónová kôra 1 čajová lyžička
K cukete s jablkami pridáme uvedené ingrediencie a dobre rozmiešame.
4.
škorica mletá 1 Pl • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice
Plech na pečenie 42cm x 32 cm
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme škoricou a cukrom. Vidličkou povrch cesta jemne premiešame a škoricu ľahko zapracujeme.
5.
Pečieme pri 170 °C 40 minút. Potom rúru vypneme, pootvoríme a koláč v nej necháme chladnúť. Koláč krájame až po úplnom vychladnutí, keď stuhne.
Dobrú chuť!