svetvomne.sk

Pečená bravčová roláda

     

Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové mleté mäso500gramov
Cesnak4strúčiky
Cibuľa1kus
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Mlieko polotučné 1,5%
Olej slnečnicový
Oregano
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Rožok biely2kusy
Soľ2čajové lyžičky
Soľ zeleninová1čajová lyžička
Vajce slepačie4kusy

1. 

bravčové mleté mäso 500 g  vajce slepačie 1 ks  cesnak 4 strúčiky  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  soľ zeleninová 1 ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Všetky ingrediencie dáme do misky a poriadne premiešame.

2. 

rožok biely 2 ks  mlieko polotučné 1,5%

V mlieku rozmočíme dva biele rožky. Poriadne ich vyžmýkame a pridáme k mäsu.

3. 

oregano

Nakoniec primiešame posekané čerstvé oregáno.

4. 

vajce slepačie 3 ks

Polovicu zmesi dáme vymastený pekáč a na ňu poukladáme polovice uvarených vajíčok.

5. 

Prikryjeme druhou polovicou zmesi a upravíme do tvaru rolády.

6. 

olej slnečnicový

Povrch rolády jemne potrieme olejom. Podlejeme vodou a dáme piecť pri teplote 200°C na 50-60 minút.

7. 

cibuľa 1 ks

Roládu dozdobíme opečenými cibuľovými krúžkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť