Hroznová bublanina

Recept na jednoduchú jesennú bublaninu.
recept,fotorecept,hrozno modré,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 6 233 | polievkových lyžíc kcal | |
hrozno modré | 300 210 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 9 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 6 321 | polievkových lyžíc kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 6 528 | kusov kcal | |
voda | 6 0 | kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 6 kusov • cukor práškový 6 polievkových lyžíc • múka polohrubá 6 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov • voda 6 Pl
Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, vmiešame predpísané množstvo vody. Múku premiešame s kypriacim práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pripravenú múku s kypriacim práškom zmiešame so žĺtkami, nakoniec zľahka vmiešame sneh.

2.
Cesto vylejeme do formy s priemerom 24 cm vymastenej maslom a vysypanej múkou.

3.
hrozno modré 300 gramov
Do cesta postupne nahádžeme odkôstkované bobule hrozna. Rúru vyhrejeme na 180°C. Bublaninu pečieme 30 minút.

Dobrú chuť!