svetvomne.sk

Hroznová bublanina

     

Recept na jednoduchú jesennú bublaninu.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor práškový6polievkových lyžíc
Hrozno červené300gramov
Kypriaci prášok do pečiva12gramov
Maslo
Múka polohrubá6polievkových lyžíc
Múka polohrubá
Vajce slepačie6kusov
Voda6Pl

1. 

vajce slepačie 6 ks  cukor práškový 6 PL  múka polohrubá 6 PL  kypriaci prášok do pečiva 12 g  voda 6 Pl

Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, vmiešame predpísané množstvo vody. Múku premiešame s kypriacim práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pripravenú múku s kypriacim práškom zmiešame so žĺtkami, nakoniec zľahka vmiešame sneh.

2. 

múka polohrubá  maslo

Cesto vylejeme do formy s priemerom 24 cm vymastenej maslom a vysypanej múkou.

3. 

hrozno červené 300 g

Do cesta postupne nahádžeme odkôstkované bobule hrozna. Rúru vyhrejeme na 180°C. Bublaninu pečieme 30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť