Hroznová bublanina
Recept na jednoduchú jesennú bublaninu.
recept,fotorecept,hrozno modré,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 6 | polievkových lyžíc | |
hrozno modré | 300 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
maslo | - | ||
múka polohrubá | 6 | polievkových lyžíc | |
múka polohrubá | - | ||
vajce slepačie | 6 | kusov | |
voda | 6 |
Recept
1.
vajce slepačie 6 kusov • cukor práškový 6 polievkových lyžíc • múka polohrubá 6 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov • voda 6 Pl
Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, vmiešame predpísané množstvo vody. Múku premiešame s kypriacim práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pripravenú múku s kypriacim práškom zmiešame so žĺtkami, nakoniec zľahka vmiešame sneh.
2.
Cesto vylejeme do formy s priemerom 24 cm vymastenej maslom a vysypanej múkou.
3.
hrozno modré 300 gramov
Do cesta postupne nahádžeme odkôstkované bobule hrozna. Rúru vyhrejeme na 180°C. Bublaninu pečieme 30 minút.
Dobrú chuť!