RECEPTY

Hrnčekový koláč z domácej pekárničky

Hrnčekový koláč z domácej pekárničky

Jednoduchý koláč meraný na hrnčeky, s možnosťou rôznych obmien príchutí, vhodný na pečenie v pekárničke na chlieb.

recept,fotorecept,múka polohrubá,banány,Koláče,Domáca pekárnička

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

banány-
cukor kryštálový¾hrnčeka
cukor kryštálový-
cukor vanilkový1balíček
džem ovocný-
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
mlieko polotučné 1,5%1hrnček
mlieko polotučné 1,5%-
múka polohrubá2hrnčeky
olej slnečnicový¼hrnčeka
puding vanilkový - prášok-
vajce slepačie2kusy
šľahačka-

 

Recept

1. 

vajce slepačie 2 kusy  cukor kryštálový ¾ hrnčeka  olej slnečnicový ¼ hrnčeka  mlieko polotučné 1,5% 1 hrnček  cukor vanilkový 1 balíček  múka polohrubá 2 hrnčeky  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka

Vajíčka vymiešame s cukrom. Primiešame olej, mlieko a vanilkový cukor. Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva.

2. 

Z nádoby na pečenie chleba pre domácu pekárničku vyberieme miešaciu lopatku. Do nádoby vlejeme cesto.

3. 

Koláč môže mať rôzne obmeny, ktoré docielime pridávaním kúskov nalámanej čokolády, kokosu, hrozienok, alebo iného vopred namáčaného sušeného ovocia, maku, mletých orechov, kakaa...

4. 

Nastavíme program: Pečenie a pekárničku zapneme. Po upečení koláč necháme chvíľu v nádobe vychladnúť, potom ho vyklopíme, necháme dochladnúť.

5. Ponúkaná možnosť

Táto možnosť nám síce ušetrí jednu špinavú misku a varešku naviac, ale neušetrí nám čas a elektrickú energiu.
Všetky ingrediencie vložíme do nádoby na pečenie, necháme vloženú lopatku na miesenie, nastavíme: Rýchly program, alebo iný podobný udávaný výrobcom. Po upečení a vychladnutí koláča, opatrne vyberieme miešaciu lopatku.

6. Rýchly zákusok - tip na servírovanie.

džem ovocný  banány

Plátky koláča natrieme džemom a poukladáme na ne na kolieska nakrájané banány.

7. 

mlieko polotučné 1,5%  puding vanilkový - prášok  cukor kryštálový

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustejší puding. Puding opatrne lyžicou navrstvíme na banány. Necháme vychladnúť.

8. 

šľahačka

Ozdobíme šľahačkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies