svetvomne.sk

Slivkový koláč s mrveničkou

    

Výborný slivkový koláč z kysnutého cesta s chrumkavou posýpkou.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava cesta

múka polohrubá 300 gramov  droždie čerstvé 20 gramov  mlieko polotučné 1,5% 1 deciliter

Do misy nasypeme múku a vytvarujeme si malú priehlbinku do ktorej rozmrvíme kvasnice a zalejeme trochou vlažného mlieka. Kvasnice a mlieko zmiešame. Necháme 20 minút odstáť, čím sa nám vytvorí kvások.

Príprava cesta

2. 

mlieko polotučné 1,5% 1.5 decilitra  cukor kryštálový 1.5 polievkovej lyžice  soľ  maslo 70 gramov

Postupne pridávame do misy zvyšné vlažné mlieko, rozpustené maslo, cukor, štipku soli a vymiešame tekuté cesto.

3. 

maslo  múka polohrubá

Plech vymastíme a posypeme múkou, aby sa nám cesto po upečení dalo ľahko oddeliť. Cesto vylejeme na plech a necháme 30 minút vykysnúť.

4. Príprava mrveničky

múka polohrubá 100 gramov  maslo 100 gramov  cukor kryštálový 100 gramov

Hmotu na mrveničku si pripravíme vymiešaním múky, zmäknutého masla a cukru.

5. 

slivky

Do cesta poukladáme polovičky vykôstkovaných sliviek a posypeme mrveničkou.

6. 

Pečieme na 180°C približne 20 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť