svetvomne.sk

Marhuľový koláč s mrveničkou

    

Tradičný recept na koláč z kysnutého cesta s posýpkou a kyselkavou príchuťou.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový1.5polievkovej lyžice
cukor kryštálový100gramov
droždie čerstvé20gramov
marhule-
maslo170gramov
mlieko polotučné 1,5%2.5decilitra
múka polohrubá400gramov
soľ-

1. Príprava cesta

múka polohrubá 300 gramov  droždie čerstvé 20 gramov  mlieko polotučné 1,5% 1 deciliter

Do misy nasypeme múku a vytvarujeme si malú priehlbinku do ktorej rozmrvíme kvasnice a zalejeme trochou vlažného mlieka. Kvasnice a mlieko zmiešame. Necháme 20 minút odstáť, čím sa nám vytvorí kvások.

Príprava cesta

2. 

mlieko polotučné 1,5% 1.5 decilitra  cukor kryštálový 1.5 polievkovej lyžice  soľ  maslo 70 gramov

Postupne pridávame do misy zvyšné vlažné mlieko, maslo, cukor, štipku soli a vymiešame tekuté cesto.

3. 

Plech vymastíme a posypeme múkou, aby sa nám cesto po upečení dalo ľahko oddeliť. Cesto vylejeme na plech a necháme 30 minút vykysnúť.

4. Príprava mrveničky

múka polohrubá 100 gramov  maslo 100 gramov  cukor kryštálový 100 gramov

Hmotu na mrveničku si pripravíme vymiešaním múky, zmäknutého masla a cukru.

5. 

marhule

Do cesta poukladáme polovičky vykôstkovaných marhúľ a posypeme mrveničkou.

6. 

Pečieme na 180°C približne 20 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť