svetvomne.sk

Orechový vrkoč z kysnutého cesta

    

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

múka polohrubá 500 gramov  droždie čerstvé 21 gramov  cukor kryštálový 80 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  maslo 100 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ

Z múky, droždia, vlažného mlieka, cukru, masla, vajec a štipky soli vypracujeme cesto.

2. 

Prikryjeme ho utierkou a necháme cca 30 minút vykysnúť na teplom mieste.

3. 

mandle sladké jadrá 40 gramov  orechy vlašské 40 gramov

Počas kysnutia cesta si pripravíme orechovú zmes. Ak nemáme šúpané mandle, jednoducho ich ponoríme do horúcej vody, ľahšie sa nám budú šúpať. Mandle s vlašskými orechmi rozsekáme na drobnejšie kúsky.

4. 

cukor kryštálový 80 gramov  hrozienka 100 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

V menšej miske zmiešame cukor, nasekané orechy, hrozienka a škoricu.

5. 

maslo 20 gramov  múka hladká

Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti. Z každej časti vyvaľkáme na pomúčenej doske obdĺžnik, ktorý potrieme rozpusteným maslom a naplníme orechovou plnkou.

6. 

Každý kúsok zvinieme a spolu zapletieme do vrkoča.

7. 

Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť