RECEPTY

Orechový vrkoč z kysnutého cesta

Orechový vrkoč z kysnutého cesta

recept,fotorecept,múka polohrubá,droždie čerstvé,mandle sladké jadrá,orechy vlašské,hrozienka,škorica mletá,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový160gramov
droždie čerstvé21gramov
hrozienka100gramov
mandle sladké jadrá40gramov
maslo120gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká-
múka polohrubá500gramov
orechy vlašské40gramov
soľ-
vajce slepačie2kusy
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. 

múka polohrubá 500 gramov  droždie čerstvé 21 gramov  cukor kryštálový 80 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  maslo 100 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ

Z múky, droždia, vlažného mlieka, cukru, masla, vajec a štipky soli vypracujeme cesto.

2. 

Prikryjeme ho utierkou a necháme cca 30 minút vykysnúť na teplom mieste.

3. 

mandle sladké jadrá 40 gramov  orechy vlašské 40 gramov

Počas kysnutia cesta si pripravíme orechovú zmes. Ak nemáme šúpané mandle, jednoducho ich ponoríme do horúcej vody, ľahšie sa nám budú šúpať. Mandle s vlašskými orechmi rozsekáme na drobnejšie kúsky.

4. 

cukor kryštálový 80 gramov  hrozienka 100 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

V menšej miske zmiešame cukor, nasekané orechy, hrozienka a škoricu.

5. 

maslo 20 gramov  múka hladká

Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti. Z každej časti vyvaľkáme na pomúčenej doske obdĺžnik, ktorý potrieme rozpusteným maslom a naplníme orechovou plnkou.

6. 

Každý kúsok zvinieme a spolu zapletieme do vrkoča.

7. 

Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies