svetvomne.sk

Mandarínkovo-ananásový čokoládový koláč

    

Lahodný ovocno čokoládový koláč

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava cesta

maslo 125 gramov  múka polohrubá 190 gramov  cukor práškový 60 gramov  soľ  vaječný žĺtok 1 kus

Maslo vymiešame spolu s múkou, práškovým cukrom, štipkou soli a žĺtkom na hladké cesto.

Príprava cesta

2. Upečieme korpus

Cesto uložíme na 1 hodinu do chladu. Kruhovú formu na pečenie vymastíme. Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do formy, tak aby sme urobili asi 2 cm okraje. Korpus pečieme 15 minút na 200 °C do chrumkava.

Upečieme korpus

3. Rozložíme ovocie

ananás 340 gramov  kompót mandarínkový 175 gramov

Mandarínky a ananás rozložíme na vychladený korpus.

Rozložíme ovocie

4. Príprava čokolád

čokoláda 85% 200 gramov  čokoláda biela 200 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov  maslo 15 gramov  maslo 15 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov

Oba druhy čokolády oddelene nasekáme. Každú zvlášť roztopíme v smotane nad horúcim kúpeľom. Do každej vmiešame maslo. Oba krémy necháme trochu vychladnúť a striedavo nalievame na ovocie do formy.

Príprava čokolád

5. 

Koláč necháme minimálne 3 hodiny stuhnúť v chladničke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť