Karfiolovo šošovicové karí
Jednoduchý bezmäsitý pokrm, s vôňou ďalekej Indie.
recept,fotorecept,karfiol,šošovica červená,Bezlepkové,Sezónne recepty
Ingrediencie
Ingrediencie
karfiol | 300 | gramov | |
korenie horčica čierna | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie kurkuma | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
koriander | - | ||
maslo | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
voda | - | ||
zázvor mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
šošovica červená | 100 | gramov |
Recept
2.
šošovica červená 100 gramov • soľ ¼ čajovej lyžičky • voda
Pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, soľ, zalejeme zarovno vodou a pod pokrievkou za občasného premiešania varíme asi 15-20 minút.
3.
maslo 2 polievkové lyžice • korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie horčica čierna ½ čajovej lyžičky • zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky
Maslo rozpustíme a prepustíme, pridáme koreniny, chvíľu osmažíme...
4.
...a vmiešame do karí.
Dobrú chuť!