svetvomne.sk

Šošovicový masala dál

    

Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Senovka grécka - sušené listy2čajové lyžičky
bobkový list1kus
cesnak3strúčiky
cibuľa100gramov
korenie Garam masala1čajová lyžička
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
maslo40gramov
paradajky150gramov
soľ1čajová lyžička
soľ1štipka
voda750mililitrov
zázvor mletý¼čajovej lyžičky
šošovica červená500gramov

1. 

šošovica červená 500 gramov

Šošovicu tri krát premyjeme v studenej vode.

2. 

voda 750 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Šošovicu zalejeme vodou a uvaríme asi 15 minút.

3. 

Senovka grécka - sušené listy 2 čajové lyžičky

Keď je šošovica takmer úplne rozvarená, odstavíme ju a primiešame senovku.

4. 

maslo 40 gramov  cibuľa 100 gramov  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky  bobkový list 1 kus

Cibuľku pomaly smažíme na masle s rascou a bobkovým listom.

5. 

soľ 1 štipka  cesnak 3 strúčiky  zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky

Dochutíme korením, kurkumou, soľou, nadrobno nasekaným cesnakom a zázvorom. Pre pikantnú verziu je správny čas pridať kúsok nakrájanej čili papričky.

6. 

paradajky 150 gramov

Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a povaríme domäkka.

7. 

korenie Garam masala 1 čajová lyžička

Nakoniec dochutíme zmesou korenia Garam Masala.

8. 

Zmes primiešame k uvarenej šošovici.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť