Šošovicový masala dál
Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.
recept,fotorecept,šošovica červená,Prívarky a omáčky,Bezlepkové,Indická kuchyňa
Prívarky a omáčky
Indická kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
Senovka grécka - sušené listy | 2 | čajové lyžičky | |
bobkový list | 1 | kus | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 100 | gramov | |
korenie Garam masala | 1 | čajová lyžička | |
korenie kurkuma | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 40 | gramov | |
paradajky | 150 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 1 | štipka | |
voda | 750 | mililitrov | |
zázvor mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
šošovica červená | 500 | gramov |
Recept
3.
Senovka grécka - sušené listy 2 čajové lyžičky
Keď je šošovica takmer úplne rozvarená, odstavíme ju a primiešame senovku.
4.
maslo 40 gramov • cibuľa 100 gramov • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • bobkový list 1 kus
Cibuľku pomaly smažíme na masle s rascou a bobkovým listom.
5.
soľ 1 štipka • cesnak 3 strúčiky • zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky
Dochutíme korením, kurkumou, soľou, nadrobno nasekaným cesnakom a zázvorom. Pre pikantnú verziu je správny čas pridať kúsok nakrájanej čili papričky.
8.
Zmes primiešame k uvarenej šošovici.
Dobrú chuť!