svetvomne.sk

Tofu hlivová omáčka

    

Omáčka je vhodná na konzumáciu s cestovinami. Veľmi chutná je aj s parenou knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa80gramov
hliva ustricová350gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
múka kukuričná30gramov
olej slnečnicový20mililitrov
olej tekvicový2polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
smotana sladká na varenie300mililitrov
soľ1čajová lyžička
tofu biele360gramov
voda150mililitrov

1. 

cibuľa 80 gramov  olej slnečnicový 20 mililitrov

Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

hliva ustricová 350 gramov

Hlivu umyjeme, nadrobno pokrájame...

3. 

korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  voda 150 mililitrov

...pridáme k cibuli, prisypeme rascu, soľ a papriku. Premiešame, podlejeme vodou a podusíme 10 minút v zakrytej panvici.

4. 

tofu biele 360 gramov

Pridáme pokrájané tofu, premiešame a prehrejeme.

5. 

smotana sladká na varenie 300 mililitrov  múka kukuričná 30 gramov

V smotane rozmiešame kukuričnú múku.

6. 

Zátrepku prilejeme k hlive s tofu a 5 minút povaríme.

7. 

olej tekvicový 2 polievkové lyžice

Nakoniec vmiešame tekvicový olej.

8. 

Cestoviny uvaríme a prelejeme ich omáčkou, môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť