Tofu hlivová omáčka
Omáčka je vhodná na konzumáciu s cestovinami. Veľmi chutná je aj s parenou knedľou.
recept,fotorecept,hliva ustricová,tofu biele,smotana sladká na varenie,Prívarky a omáčky,Bezlepkové
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 | gramov | |
hliva ustricová | 350 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
múka kukuričná | 30 | gramov | |
olej slnečnicový | 20 | mililitrov | |
olej tekvicový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
smotana sladká na varenie | 300 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
tofu biele | 360 | gramov | |
voda | 150 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • olej slnečnicový 20 mililitrov
Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na oleji.
3.
korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • voda 150 mililitrov
...pridáme k cibuli, prisypeme rascu, soľ a papriku. Premiešame, podlejeme vodou a podusíme 10 minút v zakrytej panvici.
5.
smotana sladká na varenie 300 mililitrov • múka kukuričná 30 gramov
V smotane rozmiešame kukuričnú múku.
6.
Zátrepku prilejeme k hlive s tofu a 5 minút povaríme.
8.
Cestoviny uvaríme a prelejeme ich omáčkou, môžeme podávať.
Dobrú chuť!