svetvomne.sk

Tofu hlivová omáčka

Tofu hlivová omáčka

    

Omáčka je vhodná na konzumáciu s cestovinami. Veľmi chutná je aj s parenou knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

cibuľa 80 gramov  olej slnečnicový 20 mililitrov

Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

hliva ustricová 350 gramov

Hlivu umyjeme, nadrobno pokrájame...

3. 

korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  voda 150 mililitrov

...pridáme k cibuli, prisypeme rascu, soľ a papriku. Premiešame, podlejeme vodou a podusíme 10 minút v zakrytej panvici.

4. 

tofu biele 360 gramov

Pridáme pokrájané tofu, premiešame a prehrejeme.

5. 

smotana sladká na varenie 300 mililitrov  múka kukuričná 30 gramov

V smotane rozmiešame kukuričnú múku.

6. 

Zátrepku prilejeme k hlive s tofu a 5 minút povaríme.

7. 

olej tekvicový 2 polievkové lyžice

Nakoniec vmiešame tekvicový olej.

8. 

Cestoviny uvaríme a prelejeme ich omáčkou, môžeme podávať.

Dobrú chuť!

cibuľa80gramov
hliva ustricová350gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
múka kukuričná30gramov
olej slnečnicový20mililitrov
olej tekvicový2polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
smotana sladká na varenie300mililitrov
soľ1čajová lyžička
tofu biele360gramov
voda150mililitrov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť