Kurča na spôsob sviečkovej

Vynikajúca "sviečková" z kuracieho mäsa.
recept,fotorecept,kurča,mrkva,petržlen,zeler,smotana sladká na varenie,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 4 ?? | kusy kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
korenie rasca drvená | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
kurča | 0 ?? | kcal | |
mrkva | 300 135 | gramov kcal | |
ocot | 60 26 | mililitrov kcal | |
petržlen | 200 126 | gramov kcal | |
smotana sladká na varenie | 250 400 | mililitrov kcal | |
soľ | 3 0 | čajové lyžičky kcal | |
voda | 1.5 0 | litra kcal | |
zeler | 100 50 | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 2 109 | polievkové lyžice kcal |
Recept

2. Príprava pácu
mrkva 300 gramov • petržlen 200 gramov • cibuľa 100 gramov • zeler 100 gramov
Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame.

3.
voda 1.5 litra • ocot 60 mililitrov • soľ 3 čajové lyžičky • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • bobkový list 4 kusy
Vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ, ocot a koreniny. Uvedieme do varu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, nálev nemusí byť úplne studený. Do pripraveného pácu vložíme kurča a necháme v ňom odležať 3 - 12 hodín, v chlade.

4.
Po hodinách odležania obsah hrnca varíme na miernom ohni 40 minút.

5.
smotana sladká na varenie 250 mililitrov • škrob kukuričný 2 polievkové lyžice
Uvarené kurča opatrne vyberieme tak, aby sa nám pri vyberaní nerozpadlo a do vývaru nám pri vyberaní nespadli malé kostičky, zvlášť z rebier kurčaťa. Vývar precedíme, zeleninu prekontrolujeme, odstránime bobkové listy a zmixujeme, pridáme k vývaru a privedieme do varu. Pridáme smotanu s rozmiešaným kukuričným škrobom a prevaríme.

6.
Kurča vo väčších kúskoch oberieme z kostí.

7.
Kuracie mäso vložíme späť do omáčky a opatrne premiešame. Podávame s knedľou.

Dobrú chuť!