svetvomne.sk

Kurča na spôsob sviečkovej

    

Vynikajúca "sviečková" z kuracieho mäsa.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
bobkový list4kusy
cibuľa100gramov
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kurča-
mrkva300gramov
ocot60mililitrov
petržlen200gramov
smotana sladká na varenie250mililitrov
soľ3čajové lyžičky
voda1.5litra
zeler100gramov
škrob kukuričný2polievkové lyžice

1. Príprava kurčaťa

kurča

Kurča umyjeme a zbavíme kože. Prekrojíme ho na polovicu.

Príprava kurčaťa

2. Príprava pácu

mrkva 300 gramov  petržlen 200 gramov  cibuľa 100 gramov  zeler 100 gramov

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame.

Príprava pácu

3. 

voda 1.5 litra  ocot 60 mililitrov  soľ 3 čajové lyžičky  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  bobkový list 4 kusy

Vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ, ocot a koreniny. Uvedieme do varu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, nálev nemusí byť úplne studený. Do pripraveného pácu vložíme kurča a necháme v ňom odležať 3 - 12 hodín, v chlade.

4. 

Po hodinách odležania obsah hrnca varíme na miernom ohni 40 minút.

5. 

smotana sladká na varenie 250 mililitrov  škrob kukuričný 2 polievkové lyžice

Uvarené kurča opatrne vyberieme tak, aby sa nám pri vyberaní nerozpadlo a do vývaru nám pri vyberaní nespadli malé kostičky, zvlášť z rebier kurčaťa. Vývar precedíme, zeleninu prekontrolujeme, odstránime bobkové listy a zmixujeme, pridáme k vývaru a privedieme do varu. Pridáme smotanu s rozmiešaným kukuričným škrobom a prevaríme.

6. 

Kurča vo väčších kúskoch oberieme z kostí.

7. 

Kuracie mäso vložíme späť do omáčky a opatrne premiešame. Podávame s knedľou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť