svetvomne.sk

Kurča na spôsob sviečkovej

Vynikajúca "sviečková" z kuracieho mäsa.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bobkový list4kusy
Cibuľa100gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Kurčag
Mrkva300gramov
Ocot60mililitrov
Petržlen200gramov
Rasca drvená½čajovej lyžičky
Smotana sladká na varenie250mililitrov
Soľ3čajové lyžičky
Voda1.5litra
Zeler100gramov
Škrob kukuričný2polievkové lyžice

1. Príprava kurčaťa

kurča

Kurča umyjeme a zbavíme kože. Prekrojíme ho na polovicu.

Príprava kurčaťa

2. Príprava pácu

mrkva 300 g  petržlen 200 g  cibuľa 100 g  zeler 100 g

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame.

Príprava pácu

3. 

voda 1.5 l  ocot 60 ml  soľ 3 ČL  rasca drvená ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  bobkový list 4 ks

Vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ, ocot a koreniny. Uvedieme do varu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, nálev nemusí byť úplne studený. Do pripraveného pácu vložíme kurča a necháme v ňom odležať 3 - 12 hodín, v chlade.

4. 

Po hodinách odležania obsah hrnca varíme na miernom ohni 40 minút.

5. 

smotana sladká na varenie 250 ml  škrob kukuričný 2 PL

Uvarené kurča opatrne vyberieme tak, aby sa nám pri vyberaní nerozpadlo a do vývaru nám pri vyberaní nespadli malé kostičky, zvlášť z rebier kurčaťa. Vývar precedíme, zeleninu prekontrolujeme, odstránime bobkové listy a zmixujeme, pridáme k vývaru a privedieme do varu. Pridáme smotanu s rozmiešaným kukuričným škrobom a prevaríme.

6. 

Kurča vo väčších kúskoch oberieme z kostí.

7. 

Kuracie mäso vložíme späť do omáčky a opatrne premiešame. Podávame s knedľou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť