RECEPTY

Kurča na spôsob sviečkovej

Kurča na spôsob sviečkovej

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Vynikajúca "sviečková" z kuracieho mäsa.

recept,fotorecept,kurča,mrkva,petržlen,zeler,smotana sladká na varenie,Kuracie mäso,Bezlepkové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list4kusy
cibuľa100gramov
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kurča-
mrkva300gramov
ocot60mililitrov
petržlen200gramov
smotana sladká na varenie250mililitrov
soľ3čajové lyžičky
voda1.5litra
zeler100gramov
škrob kukuričný2polievkové lyžice

 

Recept

1. Príprava kurčaťa

kurča

Kurča umyjeme a zbavíme kože. Prekrojíme ho na polovicu.

Kurča umyjeme a zbavíme kože. Prekrojíme ho na...

2. Príprava pácu

mrkva 300 gramov  petržlen 200 gramov  cibuľa 100 gramov  zeler 100 gramov

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame.

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. ...

3. 

voda 1.5 litra  ocot 60 mililitrov  soľ 3 čajové lyžičky  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  bobkový list 4 kusy

Vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ, ocot a koreniny. Uvedieme do varu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, nálev nemusí byť úplne studený. Do pripraveného pácu vložíme kurča a necháme v ňom odležať 3 - 12 hodín, v chlade.

Vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ, ocot a...

4. 

Po hodinách odležania obsah hrnca varíme na miernom ohni 40 minút.

Po hodinách odležania obsah hrnca varíme na...

5. 

smotana sladká na varenie 250 mililitrov  škrob kukuričný 2 polievkové lyžice

Uvarené kurča opatrne vyberieme tak, aby sa nám pri vyberaní nerozpadlo a do vývaru nám pri vyberaní nespadli malé kostičky, zvlášť z rebier kurčaťa. Vývar precedíme, zeleninu prekontrolujeme, odstránime bobkové listy a zmixujeme, pridáme k vývaru a privedieme do varu. Pridáme smotanu s rozmiešaným kukuričným škrobom a prevaríme.

Uvarené kurča opatrne vyberieme tak, aby sa nám...

6. 

Kurča vo väčších kúskoch oberieme z kostí.

Kurča vo väčších kúskoch oberieme z kostí....

7. 

Kuracie mäso vložíme späť do omáčky a opatrne premiešame. Podávame s knedľou.

Kuracie mäso vložíme späť do omáčky a...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť