Kurča na spôsob sviečkovej
Vynikajúca "sviečková" z kuracieho mäsa.
recept,fotorecept,kurča,mrkva,petržlen,zeler,smotana sladká na varenie,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 4 | kusy | |
cibuľa | 100 | gramov | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
kurča | - | ||
mrkva | 300 | gramov | |
ocot | 60 | mililitrov | |
petržlen | 200 | gramov | |
smotana sladká na varenie | 250 | mililitrov | |
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
voda | 1.5 | litra | |
zeler | 100 | gramov | |
škrob kukuričný | 2 | polievkové lyžice |
Recept
2. Príprava pácu
mrkva 300 gramov • petržlen 200 gramov • cibuľa 100 gramov • zeler 100 gramov
Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame.
3.
voda 1.5 litra • ocot 60 mililitrov • soľ 3 čajové lyžičky • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • bobkový list 4 kusy
Vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ, ocot a koreniny. Uvedieme do varu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, nálev nemusí byť úplne studený. Do pripraveného pácu vložíme kurča a necháme v ňom odležať 3 - 12 hodín, v chlade.
4.
Po hodinách odležania obsah hrnca varíme na miernom ohni 40 minút.
5.
smotana sladká na varenie 250 mililitrov • škrob kukuričný 2 polievkové lyžice
Uvarené kurča opatrne vyberieme tak, aby sa nám pri vyberaní nerozpadlo a do vývaru nám pri vyberaní nespadli malé kostičky, zvlášť z rebier kurčaťa. Vývar precedíme, zeleninu prekontrolujeme, odstránime bobkové listy a zmixujeme, pridáme k vývaru a privedieme do varu. Pridáme smotanu s rozmiešaným kukuričným škrobom a prevaríme.
6.
Kurča vo väčších kúskoch oberieme z kostí.
7.
Kuracie mäso vložíme späť do omáčky a opatrne premiešame. Podávame s knedľou.
Dobrú chuť!