svetvomne.sk

Chrumkavé kurča

    

Aj takto sa dá kurča v parnom hrnci pripraviť. Kurča je chrumkavé a vďaka hlavnej prípravy v parnom hrnci veľmi šťavnaté. Podávame teplé s prílohami, alebo len s pečivom a sterilizovanou uhorkou.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
korenie grilovacie2čajové lyžičky
kurča1500gramov
maslo15gramov
soľ0

1. 

kurča 1500 gramov  soľ

Kurča umyjeme, z vnútra nasolíme a vložíme do dvoch nádob parného hrnca (z druhej nádoby vyberieme dno). Hodinu paríme v parnom hrnci.

2. 

soľ  korenie grilovacie 2 čajové lyžičky  maslo 15 gramov

Po hodine kurča preložíme do pekáča, posolíme povrchu, posypeme grilovacím korením a potrieme zmäknutým maslom. Podlejeme cca 2 dcl vývaru, ktorý nám vznikol v odvapkávacej nádobe. Rúru na pečenie nastavíme na najvyšší stupeň, rozohrejeme a kurča dáme na 15 minút prudko zapiecť.

3. 

Obrátime, postup so solením, korením a maslom zopakujeme. Zapečieme z druhej strany.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť