Chrumkavé kurča
Aj takto sa dá kurča v parnom hrnci pripraviť. Kurča je chrumkavé a vďaka hlavnej prípravy v parnom hrnci veľmi šťavnaté. Podávame teplé s prílohami, alebo len s pečivom a sterilizovanou uhorkou.
recept,fotorecept,kurča,Kuracie mäso,Parný hrniec,Bezlepkové
Kuracie mäso
Recept
1.
Kurča umyjeme, z vnútra nasolíme a vložíme do dvoch nádob parného hrnca (z druhej nádoby vyberieme dno). Hodinu paríme v parnom hrnci.
2.
soľ • korenie grilovacie 2 čajové lyžičky • maslo 15 gramov
Po hodine kurča preložíme do pekáča, posolíme povrchu, posypeme grilovacím korením a potrieme zmäknutým maslom. Podlejeme cca 2 dcl vývaru, ktorý nám vznikol v odvapkávacej nádobe. Rúru na pečenie nastavíme na najvyšší stupeň, rozohrejeme a kurča dáme na 15 minút prudko zapiecť.
3.
Obrátime, postup so solením, korením a maslom zopakujeme. Zapečieme z druhej strany.
Dobrú chuť!