svetvomne.sk

Pečené kura s kašou

    

Tradične chutné pečené kuracie stehná so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
kuracie stehná celé2kusy
maslo50gramov
mlieko polotučné 1,5%1deciliter
paprika červená mletá-
soľ-
soľ15čajových lyžičiek
voda2decilitre
voda2litre
zemiaky500gramov

1. 

kuracie stehná celé 2 kusy  voda 2 decilitre  soľ

Kuracie stehné umyjeme, osolíme a vložíme do menšieho pekáča. Podlejeme vodou a necháme prikryté piect na 220°C približne hodinu.

2. 

zemiaky 500 gramov  voda 2 litre  soľ 15 čajových lyžičiek

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť ponorené v osolenej vode 20 - 25 minút.

3. 

maslo 50 gramov  mlieko polotučné 1,5% 1 deciliter

Uvarené zemiaky scedíme od vody. Pridáme maslo, mlieko a drvíme, kým nevznikne kašovitá hmota. Nevadí ak v hmote zostanú menšie kúsky zemiakov. Niekto to tak má dokonca rád.

4. 

paprika červená mletá

Kuracie stehná odkryjeme. Pomocou polievkovej lyžice polejeme výpekom. Poprášime mletou sladkou paprikou a necháme zapiecť ešte 30 minút, kým nie je koža chrumkavá.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť