Pečené kura s kašou
Tradične chutné pečené kuracie stehná so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,kuracie stehná celé,zemiaky,maslo,Kuracie mäso,Sezónne recepty,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
kuracie stehná celé | 2 | kusy | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 | deciliter | |
paprika červená mletá | - | ||
soľ | - | ||
soľ | 15 | čajových lyžičiek | |
voda | 2 | decilitre | |
voda | 2 | litre | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
kuracie stehná celé 2 kusy • voda 2 decilitre • soľ
Kuracie stehné umyjeme, osolíme a vložíme do menšieho pekáča. Podlejeme vodou a necháme prikryté piect na 220°C približne hodinu.
3.
maslo 50 gramov • mlieko polotučné 1,5% 1 deciliter
Uvarené zemiaky scedíme od vody. Pridáme maslo, mlieko a drvíme, kým nevznikne kašovitá hmota. Nevadí ak v hmote zostanú menšie kúsky zemiakov. Niekto to tak má dokonca rád.
4.
Kuracie stehná odkryjeme. Pomocou polievkovej lyžice polejeme výpekom. Poprášime mletou sladkou paprikou a necháme zapiecť ešte 30 minút, kým nie je koža chrumkavá.
Dobrú chuť!