RECEPTY

Pečené kura s kašou

Pečené kura s kašou

Tradične chutné pečené kuracie stehná so zemiakovou kašou.

recept,fotorecept,kuracie stehná celé,zemiaky,maslo,Kuracie mäso,Sezónne recepty,Bezlepkové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

kuracie stehná celé2kusy
maslo50gramov
mlieko polotučné 1,5%1deciliter
paprika červená mletá-
soľ-
soľ15čajových lyžičiek
voda2decilitre
voda2litre
zemiaky500gramov

 

Recept

1. 

kuracie stehná celé 2 kusy  voda 2 decilitre  soľ

Kuracie stehné umyjeme, osolíme a vložíme do menšieho pekáča. Podlejeme vodou a necháme prikryté piect na 220°C približne hodinu.

2. 

zemiaky 500 gramov  voda 2 litre  soľ 15 čajových lyžičiek

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť ponorené v osolenej vode 20 - 25 minút.

3. 

maslo 50 gramov  mlieko polotučné 1,5% 1 deciliter

Uvarené zemiaky scedíme od vody. Pridáme maslo, mlieko a drvíme, kým nevznikne kašovitá hmota. Nevadí ak v hmote zostanú menšie kúsky zemiakov. Niekto to tak má dokonca rád.

Uvarené zemiaky scedíme od vody. Pridáme maslo,...

4. 

paprika červená mletá

Kuracie stehná odkryjeme. Pomocou polievkovej lyžice polejeme výpekom. Poprášime mletou sladkou paprikou a necháme zapiecť ešte 30 minút, kým nie je koža chrumkavá.

Kuracie stehná odkryjeme. Pomocou polievkovej...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť