svetvomne.sk

Pečené kuracie prsia so zemiakmi

    

Lahodné kuracie mäso ochutené marinádou, zapečené so zemiakmi a cibuľkou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:    

 

 
 
cesnak sušený-
chilli pikantná omáčka1čajová lyžička
cibuľa2kusy
horčica plnotučná2polievkové lyžice
kečup2polievkové lyžice
korenie grilovacie1polievková lyžica
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté1štipka
kuracie prsia500gramov
olej slnečnicový4polievkové lyžice
slanina oravská100gramov
soľ zeleninová1štipka
sójová omáčka1polievková lyžica
voda200mililitrov
zemiaky1kilogram

1. 

kuracie prsia 500 gramov  kečup 2 polievkové lyžice  horčica plnotučná 2 polievkové lyžice  sójová omáčka 1 polievková lyžica  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  chilli pikantná omáčka 1 čajová lyžička  cesnak sušený  korenie grilovacie 1 polievková lyžica  korenie čierne mleté 1 štipka

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance a premiešame s marinádou, ktorú si pripravíme zmiešaním kečupu, horčice, sójovej omáčky chilli omáčky, oleja, čierneho korenia, sušeného cesnaku a grilovacieho korenia. Mäso necháme v marináde chvíľu odležať.

2. 

zemiaky 1 kilogram  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  soľ zeleninová 1 štipka

Do hlbšej zapekacej nádoby pridáme na tenké kolieska pokrájané zemiaky, posypeme rascou a vegetou. Na zemiaky rozložíme namarinované mäso.

3. 

cibuľa 2 kusy  slanina oravská 100 gramov

Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, obsah zapekacej misy dobre premiešame a na vrch porozkladáme plátky slaniny.

4. 

voda 200 mililitrov

Prilejeme vodu a pečieme prikryté v dobre rozohriatej rúre asi 30 minút, potom misu odkryjeme a zapekáme ďalších cca 30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť