Pečené kuracie prsia so zemiakmi

Lahodné kuracie mäso ochutené marinádou, zapečené so zemiakmi a cibuľkou.
recept,fotorecept,kuracie prsia,zemiaky,cibuľa,slanina oravská,Kuracie mäso,Bezlepkové,Sezónne recepty
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
| cesnak sušený | 0 ?? | kcal | |
| chilli pikantná omáčka | 1 5 | čajová lyžička kcal | |
| cibuľa | 2 ?? | kusy kcal | |
| horčica plnotučná | 2 38 | polievkové lyžice kcal | |
| kečup | 2 21 | polievkové lyžice kcal | |
| korenie grilovacie | 1 42 | polievková lyžica kcal | |
| korenie rasca drvená | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
| korenie čierne mleté | 1 ?? | štipka kcal | |
| kuracie prsia | 500 550 | gramov kcal | |
| olej slnečnicový | 4 540 | polievkové lyžice kcal | |
| slanina oravská | 100 590 | gramov kcal | |
| soľ zeleninová | 1 ?? | štipka kcal | |
| sójová omáčka | 1 21 | polievková lyžica kcal | |
| voda | 200 0 | mililitrov kcal | |
| zemiaky | 1 920 | kilogram kcal |
Recept
1.
kuracie prsia 500 gramov • kečup 2 polievkové lyžice • horčica plnotučná 2 polievkové lyžice • sójová omáčka 1 polievková lyžica • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • chilli pikantná omáčka 1 čajová lyžička • cesnak sušený • korenie grilovacie 1 polievková lyžica • korenie čierne mleté 1 štipka
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance a premiešame s marinádou, ktorú si pripravíme zmiešaním kečupu, horčice, sójovej omáčky chilli omáčky, oleja, čierneho korenia, sušeného cesnaku a grilovacieho korenia. Mäso necháme v marináde chvíľu odležať.

2.
zemiaky 1 kilogram • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • soľ zeleninová 1 štipka
Do hlbšej zapekacej nádoby pridáme na tenké kolieska pokrájané zemiaky, posypeme rascou a vegetou. Na zemiaky rozložíme namarinované mäso.

3.
cibuľa 2 kusy • slanina oravská 100 gramov
Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, obsah zapekacej misy dobre premiešame a na vrch porozkladáme plátky slaniny.

4.
voda 200 mililitrov
Prilejeme vodu a pečieme prikryté v dobre rozohriatej rúre asi 30 minút, potom misu odkryjeme a zapekáme ďalších cca 30 minút.

Dobrú chuť!
























