svetvomne.sk

Kuracinka v cibuľovej omáčke

     

Šťavnatá, voňavá kuracinka v cibuľkovej omáčke.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak sušený
Cibuľa1kus
Horčica plnotučná1polievková lyžica
Kečup1polievková lyžica
Korenie čierne mleté
Kuracie prsia500gramov
Múka hladká1polievková lyžica
Olej slnečnicový2polievkové lyžice
Paprika červená mletá1štipka
Sójová omáčka1čajová lyžička
Voda¼litra

1. 

kuracie prsia 500 g

Mäso upravíme na rezne, mierne naklepeme.

2. 

olej slnečnicový 2 PL  horčica plnotučná 1 PL  kečup 1 PL  cesnak sušený  korenie čierne mleté  sójová omáčka 1 ČL  paprika červená mletá 1 štipka

Zo všetkých ingrediencií si pripravíme marinádu, ktorou potrieme mäso z oboch strán a necháme v chlade odležať asi pol hodinu.

3. 

Namarinované mäso sprudka opražíme.

4. 

cibuľa 1 ks

Opražené mäso preložíme na pekáč a vo výpeku opražíme cibuľku, ktorou mäso posypeme a zalejeme výpekom.

5. 

voda ¼ l  múka hladká 1 PL

Mäso podlejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali trochu múky. Pečieme cca 15 minút v rozohriatej rúre.

6. 

Vhodnou prílohou môže byť zemiaková kaša alebo dusená ryža preliata výpekom a zeleninka podľa chuti.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť