Kuracinka v cibuľovej omáčke
Šťavnatá, voňavá kuracinka v cibuľkovej omáčke.
recept,fotorecept,kuracie prsia,cibuľa,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | - | ||
cibuľa | 1 | kus | |
horčica plnotučná | 1 | polievková lyžica | |
kečup | 1 | polievková lyžica | |
korenie čierne mleté | - | ||
kuracie prsia | 500 | gramov | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 1 | štipka | |
sójová omáčka | 1 | čajová lyžička | |
voda | ¼ | litra |
Recept
2.
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • horčica plnotučná 1 polievková lyžica • kečup 1 polievková lyžica • cesnak sušený • korenie čierne mleté • sójová omáčka 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1 štipka
Zo všetkých ingrediencií si pripravíme marinádu, ktorou potrieme mäso z oboch strán a necháme v chlade odležať asi pol hodinu.
3.
Namarinované mäso sprudka opražíme.
4.
cibuľa 1 kus
Opražené mäso preložíme na pekáč a vo výpeku opražíme cibuľku, ktorou mäso posypeme a zalejeme výpekom.
5.
voda ¼ litra • múka hladká 1 polievková lyžica
Mäso podlejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali trochu múky. Pečieme cca 15 minút v rozohriatej rúre.
6.
Vhodnou prílohou môže byť zemiaková kaša alebo dusená ryža preliata výpekom a zeleninka podľa chuti.
Dobrú chuť!