Kuracinka v cibuľovej omáčke

Šťavnatá, voňavá kuracinka v cibuľkovej omáčke.
recept,fotorecept,kuracie prsia,cibuľa,Kuracie mäso,Sezónne recepty
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | 0 ?? | kcal | |
cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
horčica plnotučná | 1 19 | polievková lyžica kcal | |
kečup | 1 11 | polievková lyžica kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
kuracie prsia | 500 550 | gramov kcal | |
múka hladká | 1 53 | polievková lyžica kcal | |
olej slnečnicový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená mletá | 1 ?? | štipka kcal | |
sójová omáčka | 1 7 | čajová lyžička kcal | |
voda | ¼ 0 | litra kcal |
Recept

2.
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • horčica plnotučná 1 polievková lyžica • kečup 1 polievková lyžica • cesnak sušený • korenie čierne mleté • sójová omáčka 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1 štipka
Zo všetkých ingrediencií si pripravíme marinádu, ktorou potrieme mäso z oboch strán a necháme v chlade odležať asi pol hodinu.

3.
Namarinované mäso sprudka opražíme.

4.
cibuľa 1 kus
Opražené mäso preložíme na pekáč a vo výpeku opražíme cibuľku, ktorou mäso posypeme a zalejeme výpekom.

5.
voda ¼ litra • múka hladká 1 polievková lyžica
Mäso podlejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali trochu múky. Pečieme cca 15 minút v rozohriatej rúre.

6.
Vhodnou prílohou môže byť zemiaková kaša alebo dusená ryža preliata výpekom a zeleninka podľa chuti.

Dobrú chuť!