Hydinový špíz s mrkvou a hruškami v parnom hrnci
Chuťovo zaujímavý pokrm z hydinových párkov a kuracieho mäsa.
recept,fotorecept,kuracie prsia,mrkva,hrušky,ryža,Kuracie mäso,Parný hrniec,Sezónne recepty
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | ½ | čajovej lyžičky | |
hrušky | 2 | kusy | |
korenie grilovacie | ½ | čajovej lyžičky | |
kuracie prsia | 500 | gramov | |
mrkva | 500 | gramov | |
olej olivový | ½ | polievkovej lyžice | |
párky hydinové | 6 | kusov | |
ryža | 200 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
1. Príprava hydinových párkov
párky hydinové 6 kusov • olej olivový ½ polievkovej lyžice
Párky jemne narežeme a opečieme na panvici s trochou olivového oleja.
2.
kuracie prsia 500 gramov • korenie grilovacie ½ čajovej lyžičky • bazalka ½ čajovej lyžičky
Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na kocky, posypeme grilovacím korením a bazalkou. Mäso si môžeme do korenín naložiť aj deň pred samotným varením.
3.
Na pripravené špajdle napichneme párok a 2 - 3 kocky kuracieho mäsa. Vložíme do spodnej nádoby parného hrnca.
4.
mrkva 500 gramov • hrušky 2 kusy
Mrkvu očistíme, nakrájame na pozdĺžne rezy. Hrušky zbavíme jadrovníkov a tiež pozdĺžne nakrájame. Zeleninu a ovocie vložíme do druhej nádoby parného hrnca.
5.
ryža 200 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Ryžu premyjeme, nasypeme do nádoby na varenie ryže, zalejeme vodou, posolíme a vložíme do tretej nádoby parného hrnca. Paríme 30 min.
6.
Dobrú chuť!