svetvomne.sk

Hydinový špíz s mrkvou a hruškami v parnom hrnci

    

Chuťovo zaujímavý pokrm z hydinových párkov a kuracieho mäsa.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bazalka½čajovej lyžičky
hrušky2kusy
korenie grilovacie½čajovej lyžičky
kuracie prsia500gramov
mrkva500gramov
olej olivový½polievkovej lyžice
párky hydinové6kusov
ryža200gramov
soľ½čajovej lyžičky

1. Príprava hydinových párkov

párky hydinové 6 kusov  olej olivový ½ polievkovej lyžice

Párky jemne narežeme a opečieme na panvici s trochou olivového oleja.

Príprava hydinových párkov

2. 

kuracie prsia 500 gramov  korenie grilovacie ½ čajovej lyžičky  bazalka ½ čajovej lyžičky

Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na kocky, posypeme grilovacím korením a bazalkou. Mäso si môžeme do korenín naložiť aj deň pred samotným varením.

3. 

Na pripravené špajdle napichneme párok a 2 - 3 kocky kuracieho mäsa. Vložíme do spodnej nádoby parného hrnca.

4. 

mrkva 500 gramov  hrušky 2 kusy

Mrkvu očistíme, nakrájame na pozdĺžne rezy. Hrušky zbavíme jadrovníkov a tiež pozdĺžne nakrájame. Zeleninu a ovocie vložíme do druhej nádoby parného hrnca.

5. 

ryža 200 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Ryžu premyjeme, nasypeme do nádoby na varenie ryže, zalejeme vodou, posolíme a vložíme do tretej nádoby parného hrnca. Paríme 30 min.

6. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť