Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku
Jemné a šťavnaté kuracie rezne obalené v nadýchanom zemiakovom cestíčku. Podávame s obľúbenou restovanou alebo surovou zeleninkou.
recept,fotorecept,kuracie prsia,zemiaky,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie čierne mleté | - | ||
kuracie prsia | 500 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 220 | gramov | |
múka hladká | - | ||
soľ | - | ||
soľ zeleninová | 3 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
zemiaky | 230 | gramov |
Recept
1.
kuracie prsia 500 gramov • soľ • korenie čierne mleté
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezne a mierne naklepeme. Rezne nasolíme a okoreníme.
3.
vajce slepačie 1 kus • soľ zeleninová 3 čajové lyžičky • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • múka hladká 220 gramov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov
Do misky dáme nastrúhané zemiaky, vajce, zeleninovú soľ (podravka,vegeta), kypriaci prášok, múku a mlieko a vymiešame hladké cestíčko.
5.
Vyprážame ich z oboch strán dozlatista.
6.
Rezne odkladáme do misky podloženej servítkami, do ktorých odkvapká nadbytočný olej.
7.
Podávame so zeleninou a obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!