RECEPTY

Tvarohové buchty

Tvarohové buchty

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Nadýchané buchty zo smotanovo-maslového kysnutého cesta. Buchty z uvedeného cesta si zachovajú svoju čerstvú chuť takmer 3 dni.

recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,hrozienka,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Sladké jedlá  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor kryštálový180gramov
cukor práškový-
droždie čerstvé42gramov
hrozienka150gramov
maslo100gramov
mlieko plnotučné 3,5%½litra
múka hladká1kilogram
múka polohrubá-
olej olivový50mililitrov
olej slnečnicový-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)150mililitrov
tvaroh hrudkovitý550gramov
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. Cesto

mlieko plnotučné 3,5% ½ litra  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 1 kilogram  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov  maslo 100 gramov  olej olivový 50 mililitrov  cukor kryštálový 100 gramov

V teplom mlieku rozmiešame droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások. Kvások prilejeme do naváženej múky, pridáme smotanu, rozpustené, vychladené maslo, olej a cukor. Vymiesime jemné cesto...

V teplom mlieku rozmiešame droždie s trochou...

2. 

... ktoré necháme, prikryté utierkou, na teplom mieste vykysnúť.

... ktoré necháme, prikryté utierkou, na teplom...

3. Tvarohová plnka

tvaroh hrudkovitý 550 gramov  hrozienka 150 gramov  cukor kryštálový 80 gramov  vajce slepačie 2 kusy

Tvaroh zmiešame s umytými hrozienkami, cukrom a vajíčkami.

Tvaroh zmiešame s umytými hrozienkami, cukrom a...

4. Plnenie buchiet

múka polohrubá

Cesto rozdelíme na polovicu a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme asi na 1 cm hrúbku. Pokrájame ho na štvorce asi 8x8cm. Do stredu každého štvorca vložíme 1,5 polievkovej lyžice plnky. Tvaroh poprekladaním rohov cesta a ich stlačením uzavrieme do buchty.

Cesto rozdelíme na polovicu a na pomúčenej...

5. 

olej slnečnicový

Plech vylejeme olejom a kladieme do neho buchty uzatvorenou stranou nadol. Pri kladení buchty po okrajoch natierame olejom a stláčame ich na plechu k sebe.

Plech vylejeme olejom a kladieme do neho buchty...

6. 

Spracujeme druhú polovicu cesta, ak nám nezostane tvarohová plnka môžeme ju nahradiť džemom.

Spracujeme druhú polovicu cesta, ak nám...

7. 

Buchty potrieme olejom aj na povrchu a lekvárové si môžeme označiť posypaním makom. Na plechu ich necháme 10 minút podkysnúť.

Buchty potrieme olejom aj na povrchu a lekvárové...

8. Pečenie

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C asi 35 minút.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C asi...

9. 

cukor práškový

Upečené teplé buchty posypeme preosiatym práškovým cukrom a po dôkladnom vychladnutí podávame.

Upečené teplé buchty posypeme preosiatym...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť