RECEPTY

Tvarohové buchty

Tvarohové buchty

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Nadýchané buchty zo smotanovo-maslového kysnutého cesta. Buchty z uvedeného cesta si zachovajú svoju čerstvú chuť takmer 3 dni.

recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,hrozienka,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Sladké jedlá  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

1

21

čajová lyžička

kcal

cukor kryštálový

180

724

gramov

kcal

cukor práškový

0

??

kcal

droždie čerstvé

42

43

gramov

kcal

hrozienka

150

426

gramov

kcal

maslo

100

734

gramov

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

½

320

litra

kcal

múka hladká

1

3470

kilogram

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

olej olivový

50

440

mililitrov

kcal

olej slnečnicový

0

??

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

150

467

mililitrov

kcal

tvaroh hrudkovitý

550

644

gramov

kcal

vajce slepačie

2

176

kusy

kcal

 

Recept

1. Cesto

mlieko plnotučné 3,5% ½ litra  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 1 kilogram  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov  maslo 100 gramov  olej olivový 50 mililitrov  cukor kryštálový 100 gramov

V teplom mlieku rozmiešame droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások. Kvások prilejeme do naváženej múky, pridáme smotanu, rozpustené, vychladené maslo, olej a cukor. Vymiesime jemné cesto...

V teplom mlieku rozmiešame droždie s trochou...

2. 

... ktoré necháme, prikryté utierkou, na teplom mieste vykysnúť.

... ktoré necháme, prikryté utierkou, na teplom...

3. Tvarohová plnka

tvaroh hrudkovitý 550 gramov  hrozienka 150 gramov  cukor kryštálový 80 gramov  vajce slepačie 2 kusy

Tvaroh zmiešame s umytými hrozienkami, cukrom a vajíčkami.

Tvaroh zmiešame s umytými hrozienkami, cukrom a...

4. Plnenie buchiet

múka polohrubá

Cesto rozdelíme na polovicu a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme asi na 1 cm hrúbku. Pokrájame ho na štvorce asi 8x8cm. Do stredu každého štvorca vložíme 1,5 polievkovej lyžice plnky. Tvaroh poprekladaním rohov cesta a ich stlačením uzavrieme do buchty.

Cesto rozdelíme na polovicu a na pomúčenej...

5. 

olej slnečnicový

Plech vylejeme olejom a kladieme do neho buchty uzatvorenou stranou nadol. Pri kladení buchty po okrajoch natierame olejom a stláčame ich na plechu k sebe.

Plech vylejeme olejom a kladieme do neho buchty...

6. 

Spracujeme druhú polovicu cesta, ak nám nezostane tvarohová plnka môžeme ju nahradiť džemom.

Spracujeme druhú polovicu cesta, ak nám...

7. 

Buchty potrieme olejom aj na povrchu a lekvárové si môžeme označiť posypaním makom. Na plechu ich necháme 10 minút podkysnúť.

Buchty potrieme olejom aj na povrchu a lekvárové...

8. Pečenie

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C asi 35 minút.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C asi...

9. 

cukor práškový

Upečené teplé buchty posypeme preosiatym práškovým cukrom a po dôkladnom vychladnutí podávame.

Upečené teplé buchty posypeme preosiatym...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť