Tvarohové buchty

Nadýchané buchty zo smotanovo-maslového kysnutého cesta. Buchty z uvedeného cesta si zachovajú svoju čerstvú chuť takmer 3 dni.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,hrozienka,Sladké jedlá
Sladké jedlá
Kategórie
Sladké jedlá ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
cukor kryštálový | 180 724 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
droždie čerstvé | 42 43 | gramov kcal | |
hrozienka | 150 426 | gramov kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | ½ 320 | litra kcal | |
múka hladká | 1 3470 | kilogram kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej olivový | 50 440 | mililitrov kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 150 467 | mililitrov kcal | |
tvaroh hrudkovitý | 550 644 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1. Cesto
mlieko plnotučné 3,5% ½ litra • droždie čerstvé 42 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • múka hladká 1 kilogram • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov • maslo 100 gramov • olej olivový 50 mililitrov • cukor kryštálový 100 gramov
V teplom mlieku rozmiešame droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások. Kvások prilejeme do naváženej múky, pridáme smotanu, rozpustené, vychladené maslo, olej a cukor. Vymiesime jemné cesto...

2.
... ktoré necháme, prikryté utierkou, na teplom mieste vykysnúť.

3. Tvarohová plnka
tvaroh hrudkovitý 550 gramov • hrozienka 150 gramov • cukor kryštálový 80 gramov • vajce slepačie 2 kusy
Tvaroh zmiešame s umytými hrozienkami, cukrom a vajíčkami.

4. Plnenie buchiet
Cesto rozdelíme na polovicu a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme asi na 1 cm hrúbku. Pokrájame ho na štvorce asi 8x8cm. Do stredu každého štvorca vložíme 1,5 polievkovej lyžice plnky. Tvaroh poprekladaním rohov cesta a ich stlačením uzavrieme do buchty.

5.
Plech vylejeme olejom a kladieme do neho buchty uzatvorenou stranou nadol. Pri kladení buchty po okrajoch natierame olejom a stláčame ich na plechu k sebe.

6.
Spracujeme druhú polovicu cesta, ak nám nezostane tvarohová plnka môžeme ju nahradiť džemom.

7.
Buchty potrieme olejom aj na povrchu a lekvárové si môžeme označiť posypaním makom. Na plechu ich necháme 10 minút podkysnúť.

8. Pečenie
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C asi 35 minút.

9.
Upečené teplé buchty posypeme preosiatym práškovým cukrom a po dôkladnom vychladnutí podávame.

Dobrú chuť!