svetvomne.sk

Tvarohové buchty

    

Nadýchané buchty zo smotanovo-maslového kysnutého cesta. Buchty z uvedeného cesta si zachovajú svoju čerstvú chuť takmer 3 dni.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

1 h. 45 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Cesto

mlieko plnotučné 3,5% ½ litra  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 1 kilogram  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov  maslo 100 gramov  olej olivový 50 mililitrov  cukor kryštálový 100 gramov

V teplom mlieku rozmiešame droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások. Kvások prilejeme do naváženej múky, pridáme smotanu, rozpustené, vychladené maslo, olej a cukor. Vymiesime jemné cesto...

Cesto

2. 

... ktoré necháme, prikryté utierkou, na teplom mieste vykysnúť.

3. Tvarohová plnka

tvaroh hrudkovitý 550 gramov  hrozienka 150 gramov  cukor kryštálový 80 gramov  vajce slepačie 2 kusy

Tvaroh zmiešame s umytými hrozienkami, cukrom a vajíčkami.

Tvarohová plnka

4. Plnenie buchiet

múka polohrubá

Cesto rozdelíme na polovicu a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme asi na 1 cm hrúbku. Pokrájame ho na štvorce asi 8x8cm. Do stredu každého štvorca vložíme 1,5 polievkovej lyžice plnky. Tvaroh poprekladaním rohov cesta a ich stlačením uzavrieme do buchty.

Plnenie buchiet

5. 

olej slnečnicový

Plech vylejeme olejom a kladieme do neho buchty uzatvorenou stranou nadol. Pri kladení buchty po okrajoch natierame olejom a stláčame ich na plechu k sebe.

6. 

Spracujeme druhú polovicu cesta, ak nám nezostane tvarohová plnka môžeme ju nahradiť džemom.

7. 

Buchty potrieme olejom aj na povrchu a lekvárové si môžeme označiť posypaním makom. Na plechu ich necháme 10 minút podkysnúť.

8. Pečenie

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C asi 35 minút.

Pečenie

9. 

cukor práškový

Upečené teplé buchty posypeme preosiatym práškovým cukrom a po dôkladnom vychladnutí podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť