svetvomne.sk

Marhuľové guľky z tvarohového cesta

     

Babičkine marhuľové guľky z tvarohového cesta sú rýchlo a jednoducho pripravené. Recept s podrobnými krokmi postupu zvládne aj začiatočník.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cukor práškový2polievkové lyžice
Marhule400gramov
Maslo
Múka hladká
Múka polohrubá160gramov
Soľ
Soľ1štipka
Strúhanka4polievkové lyžice
Tvaroh hrudkovitý250gramov
Vajce slepačie1kus
Voda

1. 

voda  soľ

Do väčšieho hrnca dáme vodu s troškou soli a pomaly dáme variť.

2. 

marhule 400 g

Väčšie, zrelé marhule umyjeme.

3. 

múka polohrubá 160 g  soľ 1 štipka

Do misy nasypeme múku so štipkou soli.

4. 

tvaroh hrudkovitý 250 g

Pridáme tvaroh...

5. 

vajce slepačie 1 ks

...a vajce.

6. 

Vypracujeme cesto.

7. 

múka hladká

Z cesta na pomúčenej doske vytvoríme valček a pokrájame na 8-10 dielikov. Dielik rozmačkáme na placku a zabalíme do neho marhuľu. Pogúľame v múke na doske.

8. 

Pripravené guľky...

9. 

...vložíme do vriacej vody.

10. 

Po vyplávaní (čo je asi 10 minút) povaríme 5 minút na miernom plameni.

11. 

Guľky vyberieme dierkovanou naberačkou.

12. 

strúhanka 4 PL

Strúhanku krátko opražíme na suchej panvici.

13. 

cukor práškový 2 PL

Do chladnúcej vmiešame cukor.

14. 

Marhule naservírujeme, môžeme prekrojiť a vybrať z nich kôstky.

15. 

maslo

Posypeme posýpkou a polejeme rozpusteným maslom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť