svetvomne.sk

Marhuľové guľky z tvarohového cesta

    

Babičkine marhuľové guľky z tvarohového cesta sú rýchlo a jednoducho pripravené. Recept s podrobnými krokmi postupu zvládne aj začiatočník.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor práškový2polievkové lyžice
marhule400gramov
maslo-
múka hladká-
múka polohrubá160gramov
soľ-
soľ1štipka
strúhanka4polievkové lyžice
tvaroh hrudkovitý250gramov
vajce slepačie1kus
voda-

1. 

voda  soľ

Do väčšieho hrnca dáme vodu s troškou soli a pomaly dáme variť.

2. 

marhule 400 gramov

Väčšie, zrelé marhule umyjeme.

3. 

múka polohrubá 160 gramov  soľ 1 štipka

Do misy nasypeme múku so štipkou soli.

4. 

tvaroh hrudkovitý 250 gramov

Pridáme tvaroh...

5. 

vajce slepačie 1 kus

...a vajce.

6. 

Vypracujeme cesto.

7. 

múka hladká

Z cesta na pomúčenej doske vytvoríme valček a pokrájame na 8-10 dielikov. Dielik rozmačkáme na placku a zabalíme do neho marhuľu. Pogúľame v múke na doske.

8. 

Pripravené guľky...

9. 

...vložíme do vriacej vody.

10. 

Po vyplávaní (čo je asi 10 minút) povaríme 5 minút na miernom plameni.

11. 

Guľky vyberieme dierkovanou naberačkou.

12. 

strúhanka 4 polievkové lyžice

Strúhanku krátko opražíme na suchej panvici.

13. 

cukor práškový 2 polievkové lyžice

Do chladnúcej vmiešame cukor.

14. 

Marhule naservírujeme, môžeme prekrojiť a vybrať z nich kôstky.

15. 

maslo

Posypeme posýpkou a polejeme rozpusteným maslom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť