svetvomne.sk

Hovädzia sekaná s mrkvou

    

Skvelá, nemastná hovädzia fašírka plnená mrkvou. Podávame so zemiakovou prílohou, alebo s obľúbeným prívarkom.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak3strúčiky
cibuľa100gramov
cibuľa červená100gramov
hovädzie pliecko1200gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
masť bravčová-
mrkva2kusy
petržlenová vňať4polievkové lyžice
rožok biely3kusy
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka-
vajce slepačie4kusy

1. 

hovädzie pliecko 1200 gramov  rožok biely 3 kusy

Mäso a rožky pomelieme.

2. 

cibuľa 100 gramov  vajce slepačie 4 kusy  petržlenová vňať 4 polievkové lyžice  cesnak 3 strúčiky  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Pridáme k nemu očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčka, očistený pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.

3. 

cibuľa červená 100 gramov

Nakoniec pridáme očistenú, nie moc nadrobno nakrájanú červenú cibuľu. Všetko spolu, rukou, dobre vypracujeme.

4. 

mrkva 2 kusy  strúhanka

Očistíme a umyjeme dve väčšie mrkvy. Na flexibilnú doštičku nasypeme primerané množstvo strúhanky. Mäsovú zmes rozložíme na doštičku do tvaru obdĺžnika 40x25 cm. Na stred poukladáme pripravenú mrkvu.

5. 

Mrkvu zabalíme a fašírku pregúľame na okraj doštičky.

6. 

masť bravčová

Pekáč hlboký 40 cm x 24 cm

Pomocou doštičky ju presunieme do masťou vymasteného hlbokého pekáča. Zakryjeme a pečieme pri 200°C 50 minút. Potom odokryjeme a 20 minút pri teplote 180°C dopečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť