Hovädzia sekaná s mrkvou

Skvelá, nemastná hovädzia fašírka plnená mrkvou. Podávame so zemiakovou prílohou, alebo s obľúbeným prívarkom.
recept,fotorecept,hovädzie pliecko,mrkva,Hovädzie mäso
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
cibuľa červená | 100 40 | gramov kcal | |
hovädzie pliecko | 1200 1860 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
mrkva | 2 ?? | kusy kcal | |
petržlenová vňať | 4 27 | polievkové lyžice kcal | |
rožok biely | 3 ?? | kusy kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
strúhanka | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept

2.
cibuľa 100 gramov • vajce slepačie 4 kusy • petržlenová vňať 4 polievkové lyžice • cesnak 3 strúčiky • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Pridáme k nemu očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčka, očistený pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.

3.
cibuľa červená 100 gramov
Nakoniec pridáme očistenú, nie moc nadrobno nakrájanú červenú cibuľu. Všetko spolu, rukou, dobre vypracujeme.

4.
Očistíme a umyjeme dve väčšie mrkvy. Na flexibilnú doštičku nasypeme primerané množstvo strúhanky. Mäsovú zmes rozložíme na doštičku do tvaru obdĺžnika 40x25 cm. Na stred poukladáme pripravenú mrkvu.

5.
Mrkvu zabalíme a fašírku pregúľame na okraj doštičky.

6.
Pekáč hlboký 40 cm x 24 cm
Pomocou doštičky ju presunieme do masťou vymasteného hlbokého pekáča. Zakryjeme a pečieme pri 200°C 50 minút. Potom odokryjeme a 20 minút pri teplote 180°C dopečieme.

Dobrú chuť!