svetvomne.sk

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím mäsom

    

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali čo najviac vitamínov.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa130gramov
hovädzie pliecko500gramov
korenie rasca mletá¼čajovej lyžičky
kôpor-
maslo40gramov
mlieko plnotučné 3,5%50mililitrov
múka hladká20gramov
olej slnečnicový4polievkové lyžice
paprika červená mletá1čajová lyžička
smotana kyslá (10% tuku)200gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
tekvica obyčajná900gramov
voda600mililitrov
zemiaky nové400gramov

1. 

cibuľa 80 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

2. 

hovädzie pliecko 500 gramov

Mäso umyjeme a pokrájame na menšie kocky.

3. 

soľ ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Mäso pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Osolíme, pridáme rascu a papriku.

4. 

voda 350 mililitrov

Podlejeme vodou...

5. 

...a pod pokrievkou, za občasného premiešania, pomaly dusíme 1,5 hodiny.

6. 

zemiaky nové 400 gramov

Zemiaky umyjeme a zľahka nožom oškrabeme.

7. 

Pokrájame na malé kocky.

8. 

cibuľa 50 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

9. 

voda 250 mililitrov  soľ ½ čajovej lyžičky

K cibuli pridáme zemiaky, prilejeme vodu, osolíme a varíme 10 minút.

10. 

tekvica obyčajná 900 gramov

Tekvicu ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky...

11. 

...a nahrubo postrúhame.

12. 

soľ ½ čajovej lyžičky

Tekvicu zmiešame so zemiakmi, osolíme a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame.

13. 

smotana kyslá (10% tuku) 200 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov  múka hladká 20 gramov

Smotanu zmiešame s mliekom a múkou.

14. 

Zátrepku vmiešame do prívarku a prevaríme.

15. 

maslo 40 gramov

Odstavíme z ohrevu, vmiešame maslo...

16. 

kôpor

...a podľa chuti nasekaný kôpor.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť