Tekvicový prívarok s duseným hovädzím mäsom
Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali čo najviac vitamínov.
recept,fotorecept,hovädzie pliecko,zemiaky nové,tekvica obyčajná,Hovädzie mäso,Prívarky a omáčky
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 130 | gramov | |
hovädzie pliecko | 500 | gramov | |
korenie rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
kôpor | - | ||
maslo | 40 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 50 | mililitrov | |
múka hladká | 20 | gramov | |
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
smotana kyslá (10% tuku) | 200 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
tekvica obyčajná | 900 | gramov | |
voda | 600 | mililitrov | |
zemiaky nové | 400 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.
3.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Mäso pridáme k cibuli a necháme zatiahnuť. Osolíme, pridáme rascu a papriku.
5.
...a pod pokrievkou, za občasného premiešania, pomaly dusíme 1,5 hodiny.
7.
Pokrájame na malé kocky.
8.
cibuľa 50 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.
9.
voda 250 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky
K cibuli pridáme zemiaky, prilejeme vodu, osolíme a varíme 10 minút.
11.
...a nahrubo postrúhame.
12.
soľ ½ čajovej lyžičky
Tekvicu zmiešame so zemiakmi, osolíme a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame.
13.
smotana kyslá (10% tuku) 200 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 50 mililitrov • múka hladká 20 gramov
Smotanu zmiešame s mliekom a múkou.
14.
Zátrepku vmiešame do prívarku a prevaríme.
Dobrú chuť!