Tekvicový prívarok s kôprom
Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.
recept,fotorecept,tekvica obyčajná,smotana sladká na varenie,kôpor,Prívarky a omáčky,Sezónne recepty
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
Fašírky recept | - | ||
cibuľa | 100 | gramov | |
kôpor | 2 | polievkové lyžice | |
múka hladká | 40 | gramov | |
olej slnečnicový | 20 | mililitrov | |
smotana sladká na varenie | 500 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
tekvica obyčajná | 1.5 | kilogramu | |
voda | 50 | mililitrov |
Recept
2.
... prekrojíme pozdĺžne na polovicu a lyžicou vyberieme jadierka.
3.
Potom ju postrúhame.
4.
cibuľa 100 gramov • olej slnečnicový 20 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.
5.
voda 50 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky
K cibuli pridáme tekvicu, osolíme, podlejeme trochou vody a za občasného miešania 15 minút dusíme.
6.
smotana sladká na varenie 500 mililitrov • múka hladká 40 gramov
V smotane rozmiešame múku a prívarok zahustíme.
7.
kôpor 2 polievkové lyžice
Nakoniec vmiešame čerstvý nasekaný kôpor, premiešame a podľa chuti dosolíme.
Dobrú chuť!