svetvomne.sk

Tekvicový prívarok s kôprom

Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa100gramov
Kôpor2polievkové lyžice
Múka hladká40gramov
Olej slnečnicový20mililitrov
Smotana sladká na varenie500mililitrov
Soľ½čajovej lyžičky
Tekvica 1.5kilogramu
Voda50mililitrov
Fašírky

1. 

tekvica  1.5 kg

Tekvicu ošúpeme,...

2. 

... prekrojíme pozdĺžne na polovicu a lyžicou vyberieme jadierka.

3. 

Potom ju postrúhame.

4. 

cibuľa 100 g  olej slnečnicový 20 ml

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.

5. 

voda 50 ml  soľ ½ ČL

K cibuli pridáme tekvicu, osolíme, podlejeme trochou vody a za občasného miešania 15 minút dusíme.

6. 

smotana sladká na varenie 500 ml  múka hladká 40 g

V smotane rozmiešame múku a prívarok zahustíme.

7. 

kôpor 2 PL

Nakoniec vmiešame čerstvý nasekaný kôpor, premiešame a podľa chuti dosolíme.

8. Tekvicový prívarok s kôprom, varenými zemiakmi a fašírkami

Fašírky recept

Tekvicový prívarok s kôprom, varenými zemiakmi a fašírkami

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť