svetvomne.sk

Tekvicový prívarok s kôprom

    

Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Fašírky recept-
cibuľa100gramov
kôpor2polievkové lyžice
múka hladká40gramov
olej slnečnicový20mililitrov
smotana sladká na varenie500mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
tekvica obyčajná1.5kilogramu
voda50mililitrov

1. 

tekvica obyčajná 1.5 kilogramu

Tekvicu ošúpeme,...

2. 

... prekrojíme pozdĺžne na polovicu a lyžicou vyberieme jadierka.

3. 

Potom ju postrúhame.

4. 

cibuľa 100 gramov  olej slnečnicový 20 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.

5. 

voda 50 mililitrov  soľ ½ čajovej lyžičky

K cibuli pridáme tekvicu, osolíme, podlejeme trochou vody a za občasného miešania 15 minút dusíme.

6. 

smotana sladká na varenie 500 mililitrov  múka hladká 40 gramov

V smotane rozmiešame múku a prívarok zahustíme.

7. 

kôpor 2 polievkové lyžice

Nakoniec vmiešame čerstvý nasekaný kôpor, premiešame a podľa chuti dosolíme.

8. Tekvicový prívarok s kôprom, varenými zemiakmi a fašírkami

Fašírky recept

Tekvicový prívarok s kôprom, varenými zemiakmi a fašírkami

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť