svetvomne.sk

Kelový prívarok so zemiakmi

    

Klasický recept na prípravu kelového prívarku z kuchyne našich mám.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak4strúčiky
cibuľa80gramov
kel1200gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká2polievkové lyžice
olej slnečnicový2polievkové lyžice
soľ-
voda200mililitrov
zemiaky350gramov

1. 

cibuľa 80 gramov  kel 1200 gramov  zemiaky 350 gramov

Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Hlávku kelu opláchneme, odstránime poškodené, suchšie alebo silno znečistené vrchné listy a kel pokrájame. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.

2. 

olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  soľ  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  voda 200 mililitrov

Vo veľkom hrnci na oleji (bravčovej masti) opražíme cibuľu, kel a zemiaky. Osolíme, posypeme rascou a podlejeme vodou. Zemiaky s kelom dusíme domäkka cca 30 minút, často premiešavame a podľa potreby podlievame vodou.

3. 

cesnak 4 strúčiky  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  múka hladká 2 polievkové lyžice

Cesnak očistíme a pretlačený pridáme do uvareného kelu. V mlieku rozmiešame múku, prilejeme ku kelu a prevaríme.

4. 

Kel môžeme podávať s fašírkou, opečenou klobásou alebo párkami, prípadne volským okom .

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť