svetvomne.sk

Prívarok z medvedieho cesnaku so zemiakmi

     

Jednoduchá, smotanová omáčka z obľúbeného medvedieho cesnaku a zemiakov.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnak medvedí100gramov
Citrónová šťava
Cukor kryštálový½čajovej lyžičky
Mlieko plnotučné 3,5%200mililitrov
Múka hladká25gramov
Ocot
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
Soľ1čajová lyžička
Voda400mililitrov
Zemiaky600gramov
Fašírky
Karfiolové fašírky

1. 

cesnak medvedí 100 g

Medvedí cesnak umyjeme...

2. 

...a nasekáme.

3. 

zemiaky 600 g  voda 400 ml  soľ 1 ČL

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  mlieko plnotučné 3,5% 200 ml  múka hladká 25 g

V smotane rozmiešame mlieko a múku.

5. 

cukor kryštálový ½ ČL

Do uvarených zemiakov pridáme trochu cukru, cesnak....

6. 

citrónová šťava  ocot

...a zalejeme smotanovo-mliečnou zátrepkou. Krátko prevaríme do zhustnutia. Podľa chuti môžeme pokvapkať citrónovou šťavou, alebo pridať trochu prevareného octu.

7. 

Karfiolové fašírky recept  Fašírky recept

Podávame s volským okom, karfiolovými fašírkami a pod. Nevegetariánom bude na omáčke chutiť mäsová fašírka, alebo hoci aj opečené párky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť