Prívarok z medvedieho cesnaku so zemiakmi

Jednoduchá, smotanová omáčka z obľúbeného medvedieho cesnaku a zemiakov.
recept,fotorecept,cesnak medvedí,zemiaky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Prívarky a omáčky,Vegetariánske recepty
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
| Fašírky recept | 0 ?? | kcal | |
| Karfiolové fašírky recept | 0 ?? | kcal | |
| cesnak medvedí | 100 19 | gramov kcal | |
| citrónová šťava | 0 ?? | kcal | |
| cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
| mlieko plnotučné 3,5% | 200 128 | mililitrov kcal | |
| múka hladká | 25 87 | gramov kcal | |
| ocot | 0 ?? | kcal | |
| smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
| soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
| voda | 400 0 | mililitrov kcal | |
| zemiaky | 600 552 | gramov kcal |
Recept

2.
...a nasekáme.

3.
zemiaky 600 gramov • voda 400 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

4.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • múka hladká 25 gramov
V smotane rozmiešame mlieko a múku.


6.
...a zalejeme smotanovo-mliečnou zátrepkou. Krátko prevaríme do zhustnutia. Podľa chuti môžeme pokvapkať citrónovou šťavou, alebo pridať trochu prevareného octu.

7.
Karfiolové fašírky recept • Fašírky recept
Podávame s volským okom, karfiolovými fašírkami a pod. Nevegetariánom bude na omáčke chutiť mäsová fašírka, alebo hoci aj opečené párky.

Dobrú chuť!
























