Cuketový prívarok

Sýty smotanový prívarok z cukety s jemnou a krémovou konzistenciou, výborne doplnený varenými vajíčkami.
recept,fotorecept,cuketa,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Prívarky a omáčky,Slovenská kuchyňa
Prívarky a omáčky
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
citrónová šťava | 1 4 | polievková lyžica kcal | |
cuketa | 1 ?? | kus kcal | |
cukor kryštálový | 2 41 | čajové lyžičky kcal | |
kôpor | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 3 157 | polievkové lyžice kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ zeleninová | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
vajce slepačie | 0 ?? | kcal | |
voda | 300 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
Jednu väčšiu cuketu ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro. Nakrájame si cibuľu nadrobno.

2.
Cuketu nastrúhame na hrubšie rezance a trochu posolíme.

3.
Na oleji speníme cibuľku.

4.
voda 300 mililitrov
Pridáme cuketu, premiešame a po 3 minútach prilejeme vodu a dusíme prikryté asi 10 minút.

5.
cukor kryštálový 2 čajové lyžičky • soľ • kôpor • soľ zeleninová 1 čajová lyžička
Pridáme cukor, soľ, podravku a kôpor.

6.
múka hladká 3 polievkové lyžice • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov
V miske dohladka vymiešame múku so smotanou a mliekom a za stáleho miešania prilejeme k podusenej cukete. Necháme 3 minúty prevrieť a odstavíme.

7.
Do prívarku môžme primiešať nerozšľahané vajcia a uvariť ich do stratena 3-4 minúty, alebo ho môžme podávať s vajíčkami uvarenými natvrdo.


Dobrú chuť!