svetvomne.sk

Cuketový prívarok

     

Sýty smotanový prívarok z cukety s jemnou a krémovou konzistenciou, výborne doplnený varenými vajíčkami.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa1kus
Citrónová šťava1polievková lyžica
Cuketa1kus
Cukor kryštálový2čajové lyžičky
Kôpor
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Múka hladká3polievkové lyžice
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
Soľ
Soľ zeleninová1čajová lyžička
Vajce slepačie
Voda300mililitrov

1. 

cuketa 1 ks  cibuľa 1 ks

Jednu väčšiu cuketu ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro. Nakrájame si cibuľu nadrobno.

2. 

Cuketu nastrúhame na hrubšie rezance a trochu posolíme.

3. 

Na oleji speníme cibuľku.

4. 

voda 300 ml

Pridáme cuketu, premiešame a po 3 minútach prilejeme vodu a dusíme prikryté asi 10 minút.

5. 

cukor kryštálový 2 ČL  soľ  kôpor  soľ zeleninová 1 ČL

Pridáme cukor, soľ, podravku a kôpor.

6. 

múka hladká 3 PL  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 ml  mlieko polotučné 1,5% 200 ml

V miske dohladka vymiešame múku so smotanou a mliekom a za stáleho miešania prilejeme k podusenej cukete. Necháme 3 minúty prevrieť a odstavíme.

7. 

vajce slepačie

Do prívarku môžme primiešať nerozšľahané vajcia a uvariť ich do stratena 3-4 minúty, alebo ho môžme podávať s vajíčkami uvarenými natvrdo.

8. 

citrónová šťava 1 PL

Nakoniec prívarok dochutíme citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť