svetvomne.sk

Cuketový prívarok

    

Sýty smotanový prívarok z cukety s jemnou a krémovou konzistenciou, výborne doplnený varenými vajíčkami.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa1kus
citrónová šťava1polievková lyžica
cuketa1kus
cukor kryštálový2čajové lyžičky
kôpor-
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká3polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
soľ-
soľ zeleninová1čajová lyžička
vajce slepačie-
voda300mililitrov

1. 

cuketa 1 kus  cibuľa 1 kus

Jednu väčšiu cuketu ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro. Nakrájame si cibuľu nadrobno.

2. 

Cuketu nastrúhame na hrubšie rezance a trochu posolíme.

3. 

Na oleji speníme cibuľku.

4. 

voda 300 mililitrov

Pridáme cuketu, premiešame a po 3 minútach prilejeme vodu a dusíme prikryté asi 10 minút.

5. 

cukor kryštálový 2 čajové lyžičky  soľ  kôpor  soľ zeleninová 1 čajová lyžička

Pridáme cukor, soľ, podravku a kôpor.

6. 

múka hladká 3 polievkové lyžice  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov

V miske dohladka vymiešame múku so smotanou a mliekom a za stáleho miešania prilejeme k podusenej cukete. Necháme 3 minúty prevrieť a odstavíme.

7. 

vajce slepačie

Do prívarku môžme primiešať nerozšľahané vajcia a uvariť ich do stratena 3-4 minúty, alebo ho môžme podávať s vajíčkami uvarenými natvrdo.

8. 

citrónová šťava 1 polievková lyžica

Nakoniec prívarok dochutíme citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť