svetvomne.sk

Smotanový hrachový prívarok

    

Obľúbený prívarok zo žltého poleného sušeného hrachu so šľahačkovou smotanou. Skutočná delikatesa.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak3strúčiky
cibuľa400gramov
hrach žltý polený sušený500gramov
olej repkový50mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky
voda1200mililitrov

1. 

hrach žltý polený sušený 500 gramov  voda 1200 mililitrov  soľ 1.5 čajovej lyžičky

Hrach preberieme, vsypeme do hrnca, zalejeme vodou, vodu zlejeme a takto hrach pár krát premyjeme. Nakoniec pridáme vodu v predpísanom množstve v ktorej ho varíme. Pridáme soľ a korenie. Varíme do zmäknutia, cca 60 minút. Použitie sušeného poleného hrachu nám umožňuje variť prívarok z neho bez predchádzajúceho viac hodinového namáčania.

2. 

Hrach vo vode rozmixujeme.

3. 

cesnak 3 strúčiky

Pridáme očistený, prelisovaný cesnak...

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov

...a smotanu. Prevaríme. Prívarok chladnutím tuhne, ak by sa nám však zdal riedky, môžeme ho zahustiť trochou hladkej múky (1 PL), ktorú rozmiešame v mlieku (50 ml).

5. 

cibuľa 400 gramov  olej repkový 50 mililitrov

Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky a rozoberieme. Opražíme.

6. 

Praženú cibuľu podávame s prívarkom a chlebom. Podľa chuti môžeme podávať aj s ľahko opečenou šunkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť