svetvomne.sk

Smotanový hrachový prívarok

     

Obľúbený prívarok zo žltého poleného sušeného hrachu so šľahačkovou smotanou. Skutočná delikatesa.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak3strúčiky
Cibuľa400gramov
Hrach žltý polený sušený500gramov
Olej repkový50mililitrov
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Voda1200mililitrov

1. 

hrach žltý polený sušený 500 g  voda 1200 ml  soľ 1.5 ČL

Hrach preberieme, vsypeme do hrnca, zalejeme vodou, vodu zlejeme a takto hrach pár krát premyjeme. Nakoniec pridáme vodu v predpísanom množstve v ktorej ho varíme. Pridáme soľ a korenie. Varíme do zmäknutia, cca 60 minút. Použitie sušeného poleného hrachu nám umožňuje variť prívarok z neho bez predchádzajúceho viac hodinového namáčania.

2. 

Hrach vo vode rozmixujeme.

3. 

cesnak 3 strúčiky

Pridáme očistený, prelisovaný cesnak...

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 ml

...a smotanu. Prevaríme. Prívarok chladnutím tuhne, ak by sa nám však zdal riedky, môžeme ho zahustiť trochou hladkej múky (1 PL), ktorú rozmiešame v mlieku (50 ml).

5. 

cibuľa 400 g  olej repkový 50 ml

Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky a rozoberieme. Opražíme.

6. 

Praženú cibuľu podávame s prívarkom a chlebom. Podľa chuti môžeme podávať aj s ľahko opečenou šunkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť