Parížsky krém s čokoládou
Trvanlivý krém na zákusky, torty, do rolád, na orechové rožteky či ako plnka do tortových oblátok...
recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),čokoláda na varenie 55%,Nezaradené sladké recepty,Bezlepkové
Nezaradené sladké recepty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 200 | gramov | |
maslo | 200 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | mililitrov | |
čokoláda na varenie 55% | 200 | gramov |
Recept
1.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • čokoláda na varenie 55% 200 gramov
Smotanu zohrejeme (nevaríme) a rozpustíme v nej čokoládu.
2.
Necháme vychladnúť.
3.
maslo 200 gramov • cukor práškový 200 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.
4.
Pomaly prilievame vychladnutú rozpustenú čokoládu a šľaháme elektrickým šľahačom...
5.
...až nám vznikne nadýchaný svetločokoládový krém. Pozor na prešľahanie.
Dobrú chuť!