svetvomne.sk

Japonská kuchyňa

 
Kurací ramen

Vynikajúca japonská polievka.

Kuchtil

Mioo

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Miso polievka s fazuľovými strukmi

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Táto varianta je so varenými zelenými fazuľkami a vareným vajíčkom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Gomashio - sezamová soľ

Recept na dochucovadlo pochádzajúce z japonskej tradičnej kuchyne. Používa sa na ochutenie ryže, strukovín, alebo ryby.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Fazuľové buchty

Recept na prípravu svetoznámych japonských kysnutých buchiet "Anpan" s plnkou z rozvarených a rozmixovaných červených fazuliek s cukrom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Iriko Dashi

Recept na prípravu vývaru zo sušených ančovičiek Iriko.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Restované huby Shimeji

Recept na prípravu chutných húb shimeji z východnej ázie. Sú restované na mrkve a cibuľke a dochutené rybacou omáčkou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Miso polievka s tofu

Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Najbežnejšia je verzia s pridaním tofu a sušených rias, ale použiť sa dajú aj huby, jarná cibuľka, zelenina alebo vajce.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Domáce sushi

Zdravá a chutná delikatesa z ďalekého východu pripravená v našej kuchyni chutí rovnako dobre ako v sushi-bare.

Kuchtil

Mioo

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Kombu Dashi

Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

4 h.

Náročnosť

nízka

Nakladaná reďkovka so sezamom

Jednoduchá ale veľmi efektná kombinácia nakladanej veľkej bielej reďkovky s kvalitným sezamovým olejom a sezamovými semiačkami spestrí vaše jedlo, alebo ponuku chuťoviek na párty.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

5 min.

Náročnosť

nízka

Losos na Teriyaki

Návod na rýchlu a šetrnú prípravu výborného a zdravého pokrmu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Awase Dashi

Recept na prípravu veľmi univerzálneho vývaru z morskej riasy Kombu a vločiek z údeného tuniaka Katsuobushi. Využiť sa dá napríklad na prípravu miso polievky.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Smažený koreň lotosu

Vychutnajte si toto jednoduché a výživné exotické jedlo pripravené podľa tohoto receptu u seba doma. Zistíte že lotos je nielen krásny na hladine, ale vie zaujať aj svojou bežne neviditeľnou časťou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť