Recept na prípravu chutných húb shimeji z východnej ázie. Sú restované na mrkve a cibuľke a dochutené rybacou omáčkou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
15 min.Náročnosť
nízka
Zdravá a chutná delikatesa z ďalekého východu pripravená v našej kuchyni chutí rovnako dobre ako v sushi-bare.
Kuchtil
MiooČas prípravy
—Náročnosť
vysoká
Jednoduchá ale veľmi efektná kombinácia nakladanej veľkej bielej reďkovky s kvalitným sezamovým olejom a sezamovými semiačkami spestrí vaše jedlo, alebo ponuku chuťoviek na párty.
Kuchtil
MichalČas prípravy
5 min.Náročnosť
nízka
Recept na vegetariánske Dashi - vývar z rias Kombu. V japonskej kuchyni sa používa ako základná zložka pre viacero jedál.
Kuchtil
MichalČas prípravy
4 h. Náročnosť
nízka
Recept na dochucovadlo pochádzajúce z japonskej tradičnej kuchyne. Používa sa na ochutenie ryže, strukovín, alebo ryby.
Kuchtil
MichalČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka
Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Táto varianta je so varenými zelenými fazuľkami a vareným vajíčkom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Vychutnajte si toto jednoduché a výživné exotické jedlo pripravené podľa tohoto receptu u seba doma. Zistíte že lotos je nielen krásny na hladine, ale vie zaujať aj svojou bežne neviditeľnou časťou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Recept na prípravu veľmi univerzálneho vývaru z morskej riasy Kombu a vločiek z údeného tuniaka Katsuobushi. Využiť sa dá napríklad na prípravu miso polievky.
Kuchtil
MichalČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Recept na prípravu svetoznámych japonských kysnutých buchiet "Anpan" s plnkou z rozvarených a rozmixovaných červených fazuliek s cukrom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Recept na prípravu vývaru zo sušených ančovičiek Iriko.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Tradičná japonská polievka, ktorej základnými ingredienciami sú "miso" pasta a vývar "dashi". Najbežnejšia je verzia s pridaním tofu a sušených rias, ale použiť sa dajú aj huby, jarná cibuľka, zelenina alebo vajce.
Kuchtil
MichalČas prípravy
15 min.Náročnosť
nízka
Návod na rýchlu a šetrnú prípravu výborného a zdravého pokrmu.
Kuchtil
MichalČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka