svetvomne.sk

Kapustové placky

     

Výborný recept na zemiakové placky s kyslou kapustou.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnak6strúčikov
Kapusta kvasená800gramov
Korenie majorán sušený2čajové lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
Múka hladká100gramov
Olej fritovací
Soľ1čajová lyžička
Strúhanka80gramov
Zemiaky1.7kilogramu

1. Príprava cesta

zemiaky 1.7 kg  kapusta kvasená 800 g

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu.

Príprava cesta

2. 

mlieko polotučné 1,5% 150 ml  cesnak 6 strúčikov  soľ 1 ČL  korenie majorán sušený 2 ČL  múka hladká 100 g  strúhanka 80 g

Pridáme vajcia, mlieko, pretlačený cesnak, soľ, majorán, hladkú múku a strúhanku podľa potreby (ak bude zmes na placky veľmi riedka). Všetko spolu premiešame, ak sme použili strúhanku, cesto necháme chvíľu odstáť.

3. Vysmážame

olej fritovací

Na panvici rozohrejeme olej (môžeme použiť aj klasickú bravčovú masť), cesto po lyžiciach kladieme do oleja a tvarujeme placky, ktoré z oboch strán upečieme. Na jednu placku použijeme približne tri polievkové lyžice zmesi.

Vysmážame

4. 

Podávame ako samostatný chod alebo ako prílohu k mäsovému/zeleninovému soté.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť