svetvomne.sk

Kalerábovo-zemiakové placky

    

Chutná obmena klasických zemiakových placiek.

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak6strúčikov
cibuľa100gramov
kaleráb1kilogram
korenie majorán sušený3čajové lyžičky
múka hladká100gramov
olej slnečnicový-
soľ2čajové lyžičky
strúhanka100gramov
vajce slepačie3kusy
zemiaky1kilogram

1. 

kaleráb 1 kilogram

Kaleráby ošúpeme a dáme na 15 minút obvariť. Vodu scedíme a necháme ich vychladiť.

2. 

zemiaky 1 kilogram

Zemiaky ošúpeme a nahrubo postrúhame.

3. 

cibuľa 100 gramov

Pristrúhame k nim kaleráb a očistenú cibuľu.

4. 

korenie majorán sušený 3 čajové lyžičky  soľ 2 čajové lyžičky  múka hladká 100 gramov  strúhanka 100 gramov  vajce slepačie 3 kusy  cesnak 6 strúčikov

Prisypeme majorán, soľ, múku a strúhanku. Pridáme vajíčka, pretlačený cesnak a premiešame.

5. 

Ponorným mixérom ľahko podrvíme (nie na kašu).

6. 

olej slnečnicový

Z cesta vyprážame placky na oleji, z oboch strán. Vypražené kladieme naplocho na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

7. 

Potom ich na stojato, jednu vedľa druhej, pokladáme do hrnca, ktorý vystelieme tiež papierovou utierkou. V hrnci si do podávania uchovajú potrebnú teplotu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť