Kalerábovo-zemiakové placky
Chutná obmena klasických zemiakových placiek.
recept,fotorecept,kaleráb,zemiaky,cesnak,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Bezlaktózové › Sezóna - Cesnak › Sezóna - Kaleráb › Sezóna - Zemiaky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 6 | strúčikov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
kaleráb | 1 | kilogram | |
korenie majorán sušený | 3 | čajové lyžičky | |
múka hladká | 100 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
strúhanka | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
zemiaky | 1 | kilogram |
Recept
1.
kaleráb 1 kilogram
Kaleráby ošúpeme a dáme na 15 minút obvariť. Vodu scedíme a necháme ich vychladiť.
4.
korenie majorán sušený 3 čajové lyžičky • soľ 2 čajové lyžičky • múka hladká 100 gramov • strúhanka 100 gramov • vajce slepačie 3 kusy • cesnak 6 strúčikov
Prisypeme majorán, soľ, múku a strúhanku. Pridáme vajíčka, pretlačený cesnak a premiešame.
5.
Ponorným mixérom ľahko podrvíme (nie na kašu).
6.
Z cesta vyprážame placky na oleji, z oboch strán. Vypražené kladieme naplocho na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
7.
Potom ich na stojato, jednu vedľa druhej, pokladáme do hrnca, ktorý vystelieme tiež papierovou utierkou. V hrnci si do podávania uchovajú potrebnú teplotu.
Dobrú chuť!