svetvomne.sk

Halušky s medvedím cesnakom

     

Tieto veľmi chutné jarné halušky môžeme podávať s bryndzou, alebo ako prílohu k perkeltom či paprikášom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak medvedí100gramov
Múka hladká400gramov
Soľ¼čajovej lyžičky
Voda250mililitrov
Zemiaky250gramov

1. 

cesnak medvedí 100 g

Medvedí cesnak umyjeme,...

2. 

voda 250 ml

...vložíme do mixéra, prilejeme vodu a zmixujeme.

3. 

zemiaky 250 g

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame najemno.

4. 

K zemiakom prilejeme zmixovaný medvedí cesnak,...

5. 

múka hladká 400 g  soľ ¼ ČL

...prisypeme múku, trošku soli...

6. 

...a vymiešame haluškové cesto.

7. 

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu so soľou. Do vriacej vody pretrieme halušky,...

8. 

...ktoré varíme cca 8 minút - pokiaľ vyplávajú na povrch.

9. 

Halušky scedíme, rýchlo prepláchneme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť