Cuketovo - zemiakové placky

Chutné cuketové placky s obsahom vyššieho podielu vlákniny vďaka primiešaným ovseným vločkám. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a tatárskou omáčkou.
recept,fotorecept,cuketa,zemiaky,vločky ovsené,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
cuketa | ½ 90 | kilogramu kcal | |
korenie majorán sušený | 1 11 | čajová lyžička kcal | |
korenie rasca drvená | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
múka polohrubá | 50 178 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
vločky ovsené | 80 293 | gramov kcal | |
zemiaky | ½ 460 | kilogramu kcal |
Recept

2. Zemiaky
zemiaky ½ kilogramu • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame ich do cukety. Posolíme a premiešame.

3.
vajce slepačie 2 kusy • korenie majorán sušený 1 čajová lyžička • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • cesnak 3 strúčiky • múka polohrubá 50 gramov • vločky ovsené 80 gramov
Pridáme vajcia, pretlačený očistený cesnak, koreniny, polohrubú múku a ovsené vločky. Zmes dobre rozmiešame. Pokiaľ nám cuketa a zemiaky pustili viac vody môžeme pridať ešte trochu ovsených vločiek tak, aby bola zmes primerane hustá.


5.
Na panvici rozohrejeme olej a placky vyprážame do zlatova. Upečené ich vyberáme tak, aby nám olej z nich odkvapkal späť do panvice a kladieme ich do nádoby vystalnej papierovou kuchynskou utierkou aby sa odstránil prebytočný tuk.

Dobrú chuť!