Cuketovo - zemiakové placky
Chutné cuketové placky s obsahom vyššieho podielu vlákniny vďaka primiešaným ovseným vločkám. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a tatárskou omáčkou.
recept,fotorecept,cuketa,zemiaky,vločky ovsené,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
cuketa | ½ | kilogramu | |
korenie majorán sušený | 1 | čajová lyžička | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
múka polohrubá | 50 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
vločky ovsené | 80 | gramov | |
zemiaky | ½ | kilogramu |
Recept
2. Zemiaky
zemiaky ½ kilogramu • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame ich do cukety. Posolíme a premiešame.
3.
vajce slepačie 2 kusy • korenie majorán sušený 1 čajová lyžička • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • cesnak 3 strúčiky • múka polohrubá 50 gramov • vločky ovsené 80 gramov
Pridáme vajcia, pretlačený očistený cesnak, koreniny, polohrubú múku a ovsené vločky. Zmes dobre rozmiešame. Pokiaľ nám cuketa a zemiaky pustili viac vody môžeme pridať ešte trochu ovsených vločiek tak, aby bola zmes primerane hustá.
5.
Na panvici rozohrejeme olej a placky vyprážame do zlatova. Upečené ich vyberáme tak, aby nám olej z nich odkvapkal späť do panvice a kladieme ich do nádoby vystalnej papierovou kuchynskou utierkou aby sa odstránil prebytočný tuk.
Dobrú chuť!