svetvomne.sk

Cuketovo - zemiakové placky

     

Chutné ľahké placky s obsahom vyššieho podielu vlákniny vďaka primiešaným ovseným vločkám. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a tatárskou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnak3strúčiky
Cuketa½kilogramu
Korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
Majorán1čajová lyžička
Múka polohrubá50gramov
Olej slnečnicovýl
Soľ1čajová lyžička
Vajce slepačie2kusy
Vločky ovsené80gramov
Zemiaky½kilogramu

1. Cuketa

cuketa ½ kg

Cukety očistíme, umyjeme a postrúhame nahrubo.

Cuketa

2. Zemiaky

zemiaky ½ kg  soľ 1 ČL

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame ich do cukety. Posolíme a premiešame.

Zemiaky

3. 

vajce slepačie 2 ks  majorán 1 ČL  korenie rasca drvená ½ ČL  cesnak 3 strúčiky  múka polohrubá 50 g  vločky ovsené 80 g

Pridáme vajcia, pretlačený očistený cesnak, koreniny, polohrubú múku a ovsené vločky. Zmes dobre rozmiešame. Pokiaľ nám cuketa a zemiaky pustili viac vody môžeme pridať ešte trochu ovsených vločiek tak, aby bola zmes primerane hustá.

4. 

olej slnečnicový

Pomocou ponorného mixéra zmes jemne zmixujeme.

5. 

Na panvici rozohrejeme olej a placky vyprážame do zlatova. Upečené ich vyberáme tak, aby nám olej z nich odkvapkal späť do panvice a kladieme ich do nádoby vystalnej papierovou kuchynskou utierkou aby sa odstránil prebytočný tuk.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť