Zeleninová polievka
Jemne sladkastá maslová polievka s jarným kalerábom, mrkvičkou, hráškom, skorými zemiačikmi... Chutí nielen všetkým deťom, ale aj všetkým dospelým.
recept,fotorecept,kaleráb,mrkva,hrášok,zemiaky nové,Zeleninové polievky,Jedlá pre deti,Sezónne recepty
Zeleninové polievky
Kategórie
Zeleninové polievky Jedlá pre deti Sezónne recepty Sezóna - Nové zemiaky Sezóna - Kaleráb Sezóna - Mrkva Sezóna - Hrášok
Ingrediencie
Ingrediencie
hrášok | 100 | gramov | |
kaleráb | 200 | gramov | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 30 | gramov | |
mrkva | 200 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 40 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ zeleninová Natur | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 2 | litre | |
zemiaky nové | 200 | gramov |
Recept
1.
kaleráb 200 gramov • mrkva 200 gramov
Kaleráb ošúpeme a nahrubo postrúhame. Mrkvu očistíme, polovicu nakrájame na kolieska, polovicu postrúhame ako kaleráb.
4.
zemiaky nové 200 gramov • voda 2 litre • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme ich k zelenine a prisypeme rascu. Prilejeme horúcu vodu. Pre staršie deti a dospelých prisypeme soľ. Varíme 15 minút - do zmäknutia zeleniny.
5.
vajce slepačie 2 kusy • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 40 gramov
Vajíčko zmiešame s detskou krupicou. Cestíčko necháme chvíľu odstáť a potom ho cez haluškár pretrieme do polievky.
6.
Polievku varíme kým halušky vyplávajú na povrch.
Dobrú chuť!