Jemne sladkastá maslová polievka s jarným kalerábom, mrkvičkou, hráškom, skorými zemiačikmi... Chutí nielen všetkým deťom, ale aj všetkým dospelým.
recept,fotorecept,kaleráb,mrkva,hrášok,zemiaky nové,Zeleninové polievky,Jedlá pre deti
Zeleninové polievky
Kuchtil
Počet porcií
6
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
1.
kaleráb 200 gramov • mrkva 200 gramov
Kaleráb ošúpeme a nahrubo postrúhame. Mrkvu očistíme, polovicu nakrájame na kolieska, polovicu postrúhame ako kaleráb.
4.
zemiaky nové 200 gramov • voda 2 litre • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme ich k zelenine a prisypeme rascu. Prilejeme horúcu vodu. Pre staršie deti a dospelých prisypeme soľ. Varíme 15 minút - do zmäknutia zeleniny.
5.
vajce slepačie 2 kusy • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 40 gramov
Vajíčko zmiešame s detskou krupicou. Cestíčko necháme chvíľu odstáť a potom ho cez haluškár pretrieme do polievky.
6.
Polievku varíme kým halušky vyplávajú na povrch.
Dobrú chuť!
hrášok | 100 | gramov | |
kaleráb | 200 | gramov | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 30 | gramov | |
mrkva | 200 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 40 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ zeleninová Natur | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 2 | litre | |
zemiaky nové | 200 | gramov |