Krémová zeleninová polievka

Výborná polievka plná zdravej zeleniny. Bez pridania soli vhodná i pre tých najmenších.
recept,fotorecept,kaleráb,mrkva,kel,karfiol,Zeleninové polievky,Jedlá pre deti
Zeleninové polievky
Kategórie
Zeleninové polievky › Jedlá pre deti › Sezóna - Kel › Sezóna - Karfiol › Sezóna - Mrkva › Sezóna - Kaleráb ›Ingrediencie
Ingrediencie
kaleráb | 300 87 | gramov kcal | |
karfiol | 300 87 | gramov kcal | |
kel | 150 ?? | gramov kcal | |
korenie rasca mletá | ½ ?? | čajovej lyžičky kcal | |
mrkva | 150 68 | gramov kcal | |
múka hladká | 10 35 | gramov kcal | |
petržlenová vňať | 2 ?? | polievkové lyžice kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 ?? | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 1500 3315 | mililitrov kcal |
Recept
1.
kaleráb 300 gramov • mrkva 150 gramov • kel 150 gramov • karfiol 300 gramov • voda 1500 mililitrov • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Zeleninu očistíme, umyjeme, pokrájame a dáme variť do vody asi na 35 minút. Pridáme trochu rasce a soli. Hrniec pri varení necháme pootvorený. Do mäkka uvarenú zeleninu zmixujeme ponorným mixérom...

2.
... do hladka.

3.
smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov • múka hladká 10 gramov
V smotane rozmiešame múku a pridáme ju do polievky. Prevaríme.

4.
petržlenová vňať 2 polievkové lyžice • soľ
Nakoniec vmiešame nasekanú, čerstvú, petržlenovú vňať. Podľa chuti si polievku dosolíme na tanieri.

Dobrú chuť!