Krémová zeleninová polievka
Výborná polievka plná zdravej zeleniny. Bez pridania soli vhodná i pre tých najmenších.
recept,fotorecept,kaleráb,mrkva,kel,karfiol,Zeleninové polievky,Jedlá pre deti,Sezónne recepty
Zeleninové polievky
Kategórie
Zeleninové polievky Jedlá pre deti Sezónne recepty Sezóna - Kaleráb Sezóna - Karfiol Sezóna - Mrkva Sezóna - Kel
Ingrediencie
Ingrediencie
kaleráb | 300 | gramov | |
karfiol | 300 | gramov | |
kel | 150 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 150 | gramov | |
múka hladká | 10 | gramov | |
petržlenová vňať | 2 | polievkové lyžice | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | 1500 | mililitrov |
Recept
1.
kaleráb 300 gramov • mrkva 150 gramov • kel 150 gramov • karfiol 300 gramov • voda 1500 mililitrov • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Zeleninu očistíme, umyjeme, pokrájame a dáme variť do vody asi na 35 minút. Pridáme trochu rasce a soli. Hrniec pri varení necháme pootvorený. Do mäkka uvarenú zeleninu zmixujeme ponorným mixérom...
2.
... do hladka.
3.
smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov • múka hladká 10 gramov
V smotane rozmiešame múku a pridáme ju do polievky. Prevaríme.
4.
petržlenová vňať 2 polievkové lyžice • soľ
Nakoniec vmiešame nasekanú, čerstvú, petržlenovú vňať. Podľa chuti si polievku dosolíme na tanieri.
Dobrú chuť!