svetvomne.sk

Tekvicová polievka so smotanou

    

Jednoduchá polievka z mrkvy a tekvice hokkaido s kôprom a smotanou. Ideálna počas jesennej tekvicovej sezóny.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bobkový list1kus
bujón hovädzí10gramov
cibuľa100gramov
korenie čierne mleté-
kôpor-
mrkva300gramov
olej olivový2polievkové lyžice
smotana kyslá (14-18% tuku)200mililitrov
soľ-
tekvica hokkaido300gramov

1. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  cibuľa 100 gramov  bobkový list 1 kus

Cibuľku speníme do sklovita s bobkovým listom na olivovom oleji.

2. 

mrkva 300 gramov  bujón hovädzí 10 gramov

Nastrúhame mrkvu a pridáme do hrnca. Chvíľu osmažíme a následne zalejeme vodou. Pridáme bujón, alebo hovädzí vývar miesto vody.

3. 

tekvica hokkaido 300 gramov  kôpor  korenie čierne mleté  soľ

Kým sa mrkva varí, nastrúhame tekvicu a pridáme do hrnca. Ochutíme kôprom, soľou a korením. Varíme ďalších 15 min.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov

Vyberieme bobkový list a obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom spolu s pridanou kyslou smotanou. Privedieme k varu (cca 5 min.) a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť