svetvomne.sk

Fantozziho paradajková polievka

    

Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bazalka-
bobkový list1kus
cesnak2strúčiky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej olivový2polievkové lyžice
paradajky800gramov
soľ½čajovej lyžičky
syr Parmezán25gramov

1. Príprava paradajok

paradajky 800 gramov

Zrelé paradajky prelejeme na jednu minútu horúcou vodou a potom studenou. Ošúpeme a nakrájame na kocky. Semiačok sa môžeme zbaviť.

Príprava paradajok

2. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  cesnak 2 strúčiky  bobkový list 1 kus

Cesnak s bobkovým listom osmažíme na oleji pár minút. Pridáme paradajky, vodu a varíme 20 minút.

3. 

soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  bazalka

Počas varenia pridáme soľ, korenie a nakrájané lístky bazalky. Po dovarení môžeme rozmixovať.

4. 

syr Parmezán 25 gramov

Podávame s nastrúhaným parmezánom a lístkom bazalky na ozdobenie a chuť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť