svetvomne.sk

Fantozziho paradajková polievka

Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Bazalka
Bobkový list1kus
Cesnak2strúčiky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Olej olivový2polievkové lyžice
Paradajky800gramov
Soľ½čajovej lyžičky
Syr parmezán25gramov

1. Príprava paradajok

paradajky 800 g

Zrelé paradajky prelejeme na jednu minútu horúcou vodou a potom studenou. Ošúpeme a nakrájame na kocky. Semiačok sa môžeme zbaviť.

Príprava paradajok

2. 

olej olivový 2 PL  cesnak 2 strúčiky  bobkový list 1 ks

Cesnak s bobkovým listom osmažíme na oleji pár minút. Pridáme paradajky, vodu a varíme 20 minút.

3. 

soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  bazalka

Počas varenia pridáme soľ, korenie a nakrájané lístky bazalky. Po dovarení môžeme rozmixovať.

4. 

syr Parmezán 25 g

Podávame s nastrúhaným parmezánom a lístkom bazalky na ozdobenie a chuť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť