Fantozziho paradajková polievka

Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.
recept,fotorecept,paradajky,Zeleninové polievky,Talianska kuchyňa,Bezlepkové
Zeleninové polievky
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 0 ?? | kcal | |
bobkový list | 1 ?? | kus kcal | |
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
paradajky | 800 200 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
syr Parmezán | 25 98 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava paradajok
paradajky 800 gramov
Zrelé paradajky prelejeme na jednu minútu horúcou vodou a potom studenou. Ošúpeme a nakrájame na kocky. Semiačok sa môžeme zbaviť.

2.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cesnak 2 strúčiky • bobkový list 1 kus
Cesnak s bobkovým listom osmažíme na oleji pár minút. Pridáme paradajky, vodu a varíme 20 minút.

3.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • bazalka
Počas varenia pridáme soľ, korenie a nakrájané lístky bazalky. Po dovarení môžeme rozmixovať.
Dobrú chuť!