Zelerovo-pórová polievka s jogurtom
Hustá krémová polievka plná zdravej zeleniny. Podávame bohato poliatu tekvicovým olejom.
recept,fotorecept,pór,zeler,jogurt biely,Zeleninové polievky,,Bezlepkové
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
jogurt biely | 500 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
mrkva | 200 | gramov | |
muškátový oriešok mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | 20 | mililitrov | |
pór | 600 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | 1000 | mililitrov | |
zeler | 300 | gramov | |
škrob kukuričný | 20 | gramov |
Recept
2.
olej olivový 20 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • voda 500 mililitrov
V hrnci na oleji zeleninu osmažíme. Podlejeme vodou, osolíme a 10 minút dusíme.
3.
pór 600 gramov • voda 500 mililitrov
Pridáme očistený, umytý a nakrájaný pór. Dolejeme vodu, premiešame a všetko spolu varíme ďalších 10 minút pod pokrievkou.
5.
jogurt biely 500 gramov • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • škrob kukuričný 20 gramov
V jogurte s mliekom rozmiešame kukuričný škrob. Do zátrepky pridáme 2 naberačky polievky a dobre rozmiešame.
6.
Vzápätí nalejeme zátrepku do polievky v hrnci, zamiešame a prevaríme.
7.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky • soľ
Nakoniec polievku ochutíme korením a muškátovým orieškom. Podľa chuti môžeme dosoliť.
Dobrú chuť!