svetvomne.sk

Zelerovo-pórová polievka s jogurtom

     

Hustá krémová polievka plná zdravej zeleniny. Podávame bohato poliatu tekvicovým olejom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Jogurt biely500gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
Mrkva200gramov
Muškátový oriešok mletý¼čajovej lyžičky
Olej olivový20mililitrov
Pór600gramov
Soľ1čajová lyžička
Soľ
Voda1000mililitrov
Zeler300gramov
Škrob kukuričný20gramov

1. 

zeler 300 g  mrkva 200 g

Zeler a mrkvu ošúpeme a na hrubé slížiky postrúhame.

2. 

olej olivový 20 ml  soľ 1 ČL  voda 500 ml

V hrnci na oleji zeleninu osmažíme. Podlejeme vodou, osolíme a 10 minút dusíme.

3. 

pór 600 g  voda 500 ml

Pridáme očistený, umytý a nakrájaný pór. Dolejeme vodu, premiešame a všetko spolu varíme ďalších 10 minút pod pokrievkou.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml

Uvarenú zeleninu najemno rozmixujeme a prilejeme mlieko.

5. 

jogurt biely 500 g  mlieko polotučné 1,5% 250 ml  škrob kukuričný 20 g

V jogurte s mliekom rozmiešame kukuričný škrob. Do zátrepky pridáme 2 naberačky polievky a dobre rozmiešame.

6. 

Vzápätí nalejeme zátrepku do polievky v hrnci, zamiešame a prevaríme.

7. 

korenie čierne mleté ½ ČL  muškátový oriešok mletý ¼ ČL  soľ

Nakoniec polievku ochutíme korením a muškátovým orieškom. Podľa chuti môžeme dosoliť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť