svetvomne.sk

Zelerovo-pórová polievka s jogurtom

    

Hustá krémová polievka plná zdravej zeleniny. Podávame bohato poliatu tekvicovým olejom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
jogurt biely500gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
mrkva200gramov
muškátový oriešok mletý¼čajovej lyžičky
olej olivový20mililitrov
pór600gramov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda1000mililitrov
zeler300gramov
škrob kukuričný20gramov

1. 

zeler 300 gramov  mrkva 200 gramov

Zeler a mrkvu ošúpeme a na hrubé slížiky postrúhame.

2. 

olej olivový 20 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička  voda 500 mililitrov

V hrnci na oleji zeleninu osmažíme. Podlejeme vodou, osolíme a 10 minút dusíme.

3. 

pór 600 gramov  voda 500 mililitrov

Pridáme očistený, umytý a nakrájaný pór. Dolejeme vodu, premiešame a všetko spolu varíme ďalších 10 minút pod pokrievkou.

4. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov

Uvarenú zeleninu najemno rozmixujeme a prilejeme mlieko.

5. 

jogurt biely 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  škrob kukuričný 20 gramov

V jogurte s mliekom rozmiešame kukuričný škrob. Do zátrepky pridáme 2 naberačky polievky a dobre rozmiešame.

6. 

Vzápätí nalejeme zátrepku do polievky v hrnci, zamiešame a prevaríme.

7. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky  soľ

Nakoniec polievku ochutíme korením a muškátovým orieškom. Podľa chuti môžeme dosoliť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť