Pórová polievka so syrom
Hustá polievočka s chutným pórom, syrom a chrumkavými maslovými krutónmi.
recept,fotorecept,pór,chlieb,syr Ementál,Zeleninové polievky,
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
chlieb | - | ||
cibuľa | 50 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | - | ||
olej olivový | 20 | mililitrov | |
petržlenová vňať | - | ||
pór | 150 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Ementál | - | ||
voda | 1500 | mililitrov | |
zemiaky | 150 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 50 gramov • olej olivový 20 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, najemno nakrájame a osmažíme na oleji.
3.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • voda 1500 mililitrov
Potom ho pokrájame na kúsky, pridáme k cibuli, osolíme, okoreníme, chvíľu orestujeme a zalejeme vriacou vodou (zeleninovým vývarom). Varíme 7 minút.
5.
Zemiaky pridáme k póru a 8 minút varíme všetko spolu.
7.
Z chleba skrojíme kôrku a chlieb pokrájame na malé kocky. Vysypeme ich na panvicu s maslom a opečieme.
8.
Polievku servírujeme nie veľmi horúcu, s nahrubo strúhaným syrom a opečeným chlebíkom.
Dobrú chuť!