Kuracie rolky s pórovou omáčkou
Plnené kuracie roládky s ľahkou, jemnou, mliečnou omáčkou.
recept,fotorecept,kuracie prsia,šunka bravčová,syr Gouda,pór,Kuracie mäso,,Sezónne recepty
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie čierne mleté | - | ||
kuracie prsia | 500 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 | mililitrov | |
múka hladká | 2 | polievkové lyžice | |
ocot | - | ||
olej slnečnicový | 0 | ||
paprika kápia čerstvá | ½ | kusu | |
pór | ½ | kusu | |
soľ | - | ||
soľ zeleninová | - | ||
syr Gouda | 100 | gramov | |
šunka bravčová | 150 | gramov |
Recept
1. Plnenie
kuracie prsia 500 gramov • soľ zeleninová • korenie čierne mleté • šunka bravčová 150 gramov • syr Gouda 100 gramov • paprika kápia čerstvá ½ kusu
Z mäsa urobíme rezne, naklepeme ich, posypeme zeleninovou soľou a korením. Na každý rezeň položíme plátok šunky, plátok syra a pásik kápie.
2.
Rezne zrolujeme, môžme upevniť špáradlom alebo niťou.
3. Praženie
Na panvicu dáme olej, rolky z oboch strán sprudka opražíme a preložíme na plech a prelejeme ich výpekom a trochou vody. Prikryté vložíme do rúry a pečieme 20 minút.
4.
pór ½ kusu • olej slnečnicový
Do rajnice dáme trochu oleja, pridáme na kolieska nakrájaný pór a chvíľku ho opražíme.
5.
olej slnečnicový • múka hladká 2 polievkové lyžice • mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov
Do hrnčeka dáme trošku oleja, pridáme múku, chvíľu ju pražíme, zalejeme studeným mliekom a poriadne rozmiešame, aby nám nevznikli hrudky.
6. Omáčka
Do takto pripravenej omáčky pridáme opražený pór a povaríme ďalších 5 minút. Ak sa nám omáčka zdá prihustá pridáme trochu vody. Na záver ju dochutíme soľou a octom.
7.
Upečené rolky pokrájame na hrubšie kolieska, uložíme ich na taniere a prelejeme pórovou omáčkou.
Dobrú chuť!