Pórové cestoviny

Vynikajúce cestoviny s chutným a zdravým pórom.
recept,fotorecept,pór,cestoviny - Fusilli (špirály),Cestoviny
Cestoviny
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 17 | strúčiky kcal | |
cestoviny - Fusilli (špirály) | 500 1815 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
olej olivový | 5 660 | polievkových lyžíc kcal | |
pór | 500 230 | gramov kcal | |
smotana sladká na varenie | 100 ?? | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
syr tavený | 100 ?? | gramov kcal | |
syr tvrdý | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Príprava póru
pór 500 gramov
Pór očistíme, odkrojíme korienky a časť vňate. Umyjeme ho a pokrájame na kolieska.

2.
olej olivový 5 polievkových lyžíc • soľ 1 čajová lyžička • voda
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Vo woku zohrejeme olej, pridáme pór, soľ a pod pokrievkou 10 minút dusíme za občasného premiešania. Podľa potreby môžeme priliať 2 - 3 polievkové lyžice vody.

3.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • smotana sladká na varenie 100 mililitrov • syr tavený 100 gramov
Do uduseného pôru prilejeme mlieko, pridáme smotanu a syr. Prevaríme do rozpustenia syra.


5.
cestoviny - Fusilli (špirály) 500 gramov • syr tvrdý
Uvaríme cestoviny, scedíme ich a primiešame k ním pórovú omáčku. Hneď podávame. Porcie na tanieri môžeme podľa chuti posypať strúhaným syrom.

Dobrú chuť!