Cestoviny so šampiňónmi a tirolskou šunkou
Recept na prípravu cestovín v parnom hrnci s krátkym predvarením vo vode.
recept,fotorecept,cestoviny - Fusilli (špirály),šampiňóny,šunka,Cestoviny,Parný hrniec,Bezlaktózové
Cestoviny
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Fusilli (špirály) | 400 | gramov | |
soľ | - | ||
voda | - | ||
šampiňóny | 300 | gramov | |
šunka | 200 | gramov |
Recept
1.
cestoviny - Fusilli (špirály) 400 gramov • šampiňóny 300 gramov • soľ • voda
V hrnci s vriacou slanou vodou obvaríme cestoviny, cca 5 minút. Potom ich scedíme a vložíme do spodnej nádoby parného hrnca, paríme ich 10 minút. Šampiňóny očistíme, nakrájame na tenké plátky, ktoré vložíme do druhej parnej nádoby. Po uvedených desiatich minútach ich pridáme k cestovinám a spolu ďalších 10 minút doparíme. Šampiňóny procesom parenia vylúčia škodlivé toxíny a zároveň si zachovajú telu prospešné vitamíny a minerály.
Dobrú chuť!