svetvomne.sk

Cestoviny so šampiňónmi a tirolskou šunkou

    

Recept na prípravu cestovín v parnom hrnci s krátkym predvarením vo vode.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cestoviny - Fusilli (špirály)400gramov
soľ-
voda-
šampiňóny300gramov
šunka200gramov

1. 

cestoviny - Fusilli (špirály) 400 gramov  šampiňóny 300 gramov  soľ  voda

V hrnci s vriacou slanou vodou obvaríme cestoviny, cca 5 minút. Potom ich scedíme a vložíme do spodnej nádoby parného hrnca, paríme ich 10 minút. Šampiňóny očistíme, nakrájame na tenké plátky, ktoré vložíme do druhej parnej nádoby. Po uvedených desiatich minútach ich pridáme k cestovinám a spolu ďalších 10 minút doparíme. Šampiňóny procesom parenia vylúčia škodlivé toxíny a zároveň si zachovajú telu prospešné vitamíny a minerály.

2. 

šunka 200 gramov

Cestoviny zmiešame so šampiňónmi a posypeme nakrájanou tirolskou šunkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť