svetvomne.sk

Zapekané cestoviny so špenátom

    

Výborný rýchly bezmäsitý obed.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak4strúčiky
cestoviny - Fusilli (špirály)500gramov
cibuľa120gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka hladká10gramov
olej slnečnicový30mililitrov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
soľ½čajovej lyžičky
soľ-
syr tvrdý120gramov
voda-
špenát mrazený500gramov

1. 

cibuľa 120 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov  špenát mrazený 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov  múka hladká 10 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  cesnak 4 strúčiky

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji. Pridáme mrazenú kocku špenátu a za občasného premiešavania privedieme špenát do varu. V mlieku rozmiešame smotanu a múku, zátrepkou zalejeme špenát a krátko prevaríme. Pridáme podľa chuti soľ (pre deti nesolíme) a prelisované očistené strúčiky cesnaku.

2. 

cestoviny - Fusilli (špirály) 500 gramov  soľ  voda

Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme a zamiešame ich so špenátom.

3. 

olej slnečnicový 3 polievkové lyžice  syr tvrdý 120 gramov

Zapekaciu misu vymastíme olejom, rovnomerne rozložíme do nej cestoviny a posypeme ich strúhaným syrom.

4. 

V rozohriatej rúre cestoviny 20 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť