Zapekané cestoviny so špenátom

Výborný rýchly bezmäsitý obed.
recept,fotorecept,špenát mrazený,smotana kyslá (14-18% tuku),cesnak,cestoviny - Fusilli (špirály),syr tvrdý,Cestoviny,Jedlá pre deti,
Cestoviny
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 22 | strúčiky kcal | |
cestoviny - Fusilli (špirály) | 500 1815 | gramov kcal | |
cibuľa | 120 53 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 10 35 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 30 270 | mililitrov kcal | |
olej slnečnicový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 320 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
syr tvrdý | 120 456 | gramov kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
špenát mrazený | 500 130 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 120 gramov • olej slnečnicový 30 mililitrov • špenát mrazený 500 gramov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov • múka hladká 10 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • cesnak 4 strúčiky
Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji. Pridáme mrazenú kocku špenátu a za občasného premiešavania privedieme špenát do varu. V mlieku rozmiešame smotanu a múku, zátrepkou zalejeme špenát a krátko prevaríme. Pridáme podľa chuti soľ (pre deti nesolíme) a prelisované očistené strúčiky cesnaku.

2.
cestoviny - Fusilli (špirály) 500 gramov • soľ • voda
Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme a zamiešame ich so špenátom.

3.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • syr tvrdý 120 gramov
Zapekaciu misu vymastíme olejom, rovnomerne rozložíme do nej cestoviny a posypeme ich strúhaným syrom.

4.
V rozohriatej rúre cestoviny 20 minút zapečieme.

Dobrú chuť!