svetvomne.sk

Zapekané cestoviny so špenátom

Výborný rýchly bezmäsitý obed.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cesnak4strúčiky
Cestoviny - fusilli (špirály)500gramov
Cibuľa120gramov
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Múka hladká10gramov
Olej slnečnicový30mililitrov
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
Soľ½čajovej lyžičky
Soľ
Syr tvrdý120gramov
Voda
Špenát mrazený500gramov

1. 

cibuľa 120 g  olej slnečnicový 30 ml  špenát mrazený 500 g  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 g  múka hladká 10 g  soľ ½ ČL  cesnak 4 strúčiky

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji. Pridáme mrazenú kocku špenátu a za občasného premiešavania privedieme špenát do varu. V mlieku rozmiešame smotanu a múku, zátrepkou zalejeme špenát a krátko prevaríme. Pridáme podľa chuti soľ (pre deti nesolíme) a prelisované očistené strúčiky cesnaku.

2. 

cestoviny - Fusilli (špirály) 500 g  soľ  voda

Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme a zamiešame ich so špenátom.

3. 

olej slnečnicový 3 PL  syr tvrdý 120 g

Zapekaciu misu vymastíme olejom, rovnomerne rozložíme do nej cestoviny a posypeme ich strúhaným syrom.

4. 

V rozohriatej rúre cestoviny 20 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť