Zapekané cestoviny so špenátom
Výborný rýchly bezmäsitý obed.
recept,fotorecept,špenát mrazený,smotana kyslá (14-18% tuku),cesnak,cestoviny - Fusilli (špirály),syr tvrdý,Cestoviny,Jedlá pre deti,
Cestoviny
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 | strúčiky | |
cestoviny - Fusilli (špirály) | 500 | gramov | |
cibuľa | 120 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 10 | gramov | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
syr tvrdý | 120 | gramov | |
voda | - | ||
špenát mrazený | 500 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 120 gramov • olej slnečnicový 30 mililitrov • špenát mrazený 500 gramov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov • múka hladká 10 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • cesnak 4 strúčiky
Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji. Pridáme mrazenú kocku špenátu a za občasného premiešavania privedieme špenát do varu. V mlieku rozmiešame smotanu a múku, zátrepkou zalejeme špenát a krátko prevaríme. Pridáme podľa chuti soľ (pre deti nesolíme) a prelisované očistené strúčiky cesnaku.
2.
cestoviny - Fusilli (špirály) 500 gramov • soľ • voda
Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme a zamiešame ich so špenátom.
3.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • syr tvrdý 120 gramov
Zapekaciu misu vymastíme olejom, rovnomerne rozložíme do nej cestoviny a posypeme ich strúhaným syrom.
4.
V rozohriatej rúre cestoviny 20 minút zapečieme.
Dobrú chuť!