RECEPTY

Tekvicové kocky

Tekvicové kocky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Krémový tekvicový zákusok.

recept,fotorecept,tekvica na pečenie,tvaroh jemný mäkký,Zákusky,Halloween,

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

160

621

gramov

kcal

cukor škoricový

2

114

polievkové lyžice

kcal

jedlá sóda (sóda bikarbóna)

½

??

čajovej lyžičky

kcal

jedlá želatina

12

??

gramov

kcal

kakao - prášok

1

31

polievková lyžica

kcal

korenie perníkové

½

??

čajovej lyžičky

kcal

kypriaci prášok do pečiva

½

2

čajovej lyžičky

kcal

lekvár ríbezľový

160

??

gramov

kcal

múka polohrubá

125

445

gramov

kcal

olej slnečnicový

80

720

mililitrov

kcal

orechy vlašské

0

??

kcal

poleva cukrárska čokoládová

200

1174

gramov

kcal

tekvica na pečenie

2.5

??

kilogramu

kcal

tvaroh jemný mäkký

250

298

gramov

kcal

vaječný bielok

3

51

kusy

kcal

vaječný žĺtok

3

171

kusy

kcal

voda

160

354

mililitrov

kcal

 

Recept

1. Príprava tekvicového pyré

tekvica na pečenie 2.5 kilogramu

Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu, vyberieme jadierka a dáme asi na 1,5 hodiny (podľa veľkosti) piecť do rúry na plech vystlaný papierom na pečenie. Po upečení ju necháme vychladnúť.

Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu,...

2. 

Vychladenú tekvicu ošúpeme a vložíme do misky.

Vychladenú tekvicu ošúpeme a vložíme do...

3. 

Ponorným mixérom ju zmixujeme a uložíme do chladničky.

Ponorným mixérom ju zmixujeme a uložíme do...

4. Perníkový korpus č.1

vaječný žĺtok 3 kusy  cukor práškový 80 gramov  kakao - prášok 1 polievková lyžica  korenie perníkové ½ čajovej lyžičky

Žĺtka vymiešame s cukrom, kakaom a korením.

Žĺtka vymiešame s cukrom, kakaom a korením....

5. 

olej slnečnicový 80 mililitrov  voda 50 mililitrov

Primiešame najprv olej a potom vodu.

Primiešame najprv olej a potom vodu....

6. 

múka polohrubá 125 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

Po častiach vmiešame múku s kypriacim práškom a sódou bikarbónou.

Po častiach vmiešame múku s kypriacim práškom...

7. 

vaječný bielok 3 kusy

Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov.

Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov....

8. 

Cesto nalejeme na pekáč (42X32cm) s vloženou teflónovou podložkou (alebo vystlaný papierom na pečenie). Jemne ho rovnomerne rozotrieme, nie až celkom na okraj (asi na rozmer 38x28 cm). Korpus pečieme vo vyhriatej rúre 20 minút.

Cesto nalejeme na pekáč (42X32cm) s vloženou...

9. Perníkový korpus č.2

Upečieme tak isto ako korpus č.1

Upečieme tak isto ako korpus č.1...

10. Tekvicový krém

cukor práškový 80 gramov

Z tekvicového pyré si odoberieme 600 g a zamiešame do neho cukor (zvyšok pyré môžeme použiť na iný múčnik, alebo si ho pre prípadné ďalšie použitie dáme zamraziť).

Z tekvicového pyré si odoberieme 600 g a...

11. 

jedlá želatina 12 gramov  voda 50 mililitrov

Želatínu rozpustíme a zohrejeme vo vode (nesmie vrieť). Odoberieme lyžicu pyré a vmiešame ju do želatíny. Vzápätí obsah hrnčeka vlejeme do pyré a premiešame.

Želatínu rozpustíme a zohrejeme vo vode (nesmie...

12. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov

Pridáme tvaroh a krém vymiešame.

Pridáme tvaroh a krém vymiešame. ...

13. 

Asi štyri lyžice krému vložíme do cukrárenského vrecka a uložíme do chladničky.

Asi štyri lyžice krému vložíme do...

14. Plnenie korpusov

lekvár ríbezľový 80 gramov  voda 30 mililitrov

Prvý korpus vložíme do pekáča pričom odstránime z neho podložku (papier). Korpus natrieme ríbezľovým lekvárom ktorý sme nariedko vymiešali s vodou.

Prvý korpus vložíme do pekáča pričom...

15. 

Navrstvíme tekvicový krém.

Navrstvíme tekvicový krém....

16. 

Na krém položíme druhý korpus tak aby nám papier, alebo podložka na pečenie ostali na vrchu. Podložku (papier) odstránime.

Na krém položíme druhý korpus tak aby nám...

17. 

Okraje zákusku ostrým nožom odkrojíme.

Okraje zákusku ostrým nožom odkrojíme....

18. 

lekvár ríbezľový 80 gramov  voda 30 mililitrov  poleva cukrárska čokoládová 200 gramov

Povrch druhého korpusu opäť natrieme riedkym ríbezľovým lekvárom. Pokiaľ nám lekvár trochu vsiakne rozpustíme si čokoládovú polevu.

Povrch druhého korpusu opäť natrieme riedkym...

19. 

Polevu nanesieme na zákusok a rozotrieme. Keď je poleva čiastočne tuhá naznačíme si na nej jednotlivé rezy (kocky).

Polevu nanesieme na zákusok a rozotrieme. Keď je...

20. 

cukor škoricový 2 polievkové lyžice

Po úplnom stuhnutí polevy, krémom ktorý sme si odložili, zákusok ozdobíme. Posypeme ho škoricovým cukrom...

Po úplnom stuhnutí polevy, krémom ktorý sme si...

21. 

orechy vlašské

... a na krém poukladáme polovice jadier vlašských orechov.

... a na krém poukladáme polovice jadier...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť