RECEPTY

Tekvicové kocky

Tekvicové kocky

Krémový tekvicový zákusok.

recept,fotorecept,tekvica na pečenie,tvaroh jemný mäkký,Zákusky,Halloween,,Sezónne recepty

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový160gramov
cukor škoricový2polievkové lyžice
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
jedlá želatina12gramov
kakao - prášok1polievková lyžica
korenie perníkové½čajovej lyžičky
kypriaci prášok do pečiva½čajovej lyžičky
lekvár ríbezľový160gramov
múka polohrubá125gramov
olej slnečnicový80mililitrov
orechy vlašské-
poleva cukrárska čokoládová200gramov
tekvica na pečenie2.5kilogramu
tvaroh jemný mäkký250gramov
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
voda160mililitrov

 

Recept

1. Príprava tekvicového pyré

tekvica na pečenie 2.5 kilogramu

Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu, vyberieme jadierka a dáme asi na 1,5 hodiny (podľa veľkosti) piecť do rúry na plech vystlaný papierom na pečenie. Po upečení ju necháme vychladnúť.

2. 

Vychladenú tekvicu ošúpeme a vložíme do misky.

3. 

Ponorným mixérom ju zmixujeme a uložíme do chladničky.

4. Perníkový korpus č.1

vaječný žĺtok 3 kusy  cukor práškový 80 gramov  kakao - prášok 1 polievková lyžica  korenie perníkové ½ čajovej lyžičky

Žĺtka vymiešame s cukrom, kakaom a korením.

5. 

olej slnečnicový 80 mililitrov  voda 50 mililitrov

Primiešame najprv olej a potom vodu.

6. 

múka polohrubá 125 gramov  kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

Po častiach vmiešame múku s kypriacim práškom a sódou bikarbónou.

7. 

vaječný bielok 3 kusy

Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov.

8. 

Cesto nalejeme na pekáč (42X32cm) s vloženou teflónovou podložkou (alebo vystlaný papierom na pečenie). Jemne ho rovnomerne rozotrieme, nie až celkom na okraj (asi na rozmer 38x28 cm). Korpus pečieme vo vyhriatej rúre 20 minút.

9. Perníkový korpus č.2

Upečieme tak isto ako korpus č.1

10. Tekvicový krém

cukor práškový 80 gramov

Z tekvicového pyré si odoberieme 600 g a zamiešame do neho cukor (zvyšok pyré môžeme použiť na iný múčnik, alebo si ho pre prípadné ďalšie použitie dáme zamraziť).

11. 

jedlá želatina 12 gramov  voda 50 mililitrov

Želatínu rozpustíme a zohrejeme vo vode (nesmie vrieť). Odoberieme lyžicu pyré a vmiešame ju do želatíny. Vzápätí obsah hrnčeka vlejeme do pyré a premiešame.

12. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov

Pridáme tvaroh a krém vymiešame.

13. 

Asi štyri lyžice krému vložíme do cukrárenského vrecka a uložíme do chladničky.

14. Plnenie korpusov

lekvár ríbezľový 80 gramov  voda 30 mililitrov

Prvý korpus vložíme do pekáča pričom odstránime z neho podložku (papier). Korpus natrieme ríbezľovým lekvárom ktorý sme nariedko vymiešali s vodou.

15. 

Navrstvíme tekvicový krém.

16. 

Na krém položíme druhý korpus tak aby nám papier, alebo podložka na pečenie ostali na vrchu. Podložku (papier) odstránime.

17. 

Okraje zákusku ostrým nožom odkrojíme.

18. 

lekvár ríbezľový 80 gramov  voda 30 mililitrov  poleva cukrárska čokoládová 200 gramov

Povrch druhého korpusu opäť natrieme riedkym ríbezľovým lekvárom. Pokiaľ nám lekvár trochu vsiakne rozpustíme si čokoládovú polevu.

19. 

Polevu nanesieme na zákusok a rozotrieme. Keď je poleva čiastočne tuhá naznačíme si na nej jednotlivé rezy (kocky).

20. 

cukor škoricový 2 polievkové lyžice

Po úplnom stuhnutí polevy, krémom ktorý sme si odložili, zákusok ozdobíme. Posypeme ho škoricovým cukrom...

21. 

orechy vlašské

... a na krém poukladáme polovice jadier vlašských orechov.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť