Tekvicové kocky
Krémový tekvicový zákusok.
recept,fotorecept,tekvica na pečenie,tvaroh jemný mäkký,Zákusky,Halloween,,Sezónne recepty
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 160 | gramov | |
cukor škoricový | 2 | polievkové lyžice | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
jedlá želatina | 12 | gramov | |
kakao - prášok | 1 | polievková lyžica | |
korenie perníkové | ½ | čajovej lyžičky | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ | čajovej lyžičky | |
lekvár ríbezľový | 160 | gramov | |
múka polohrubá | 125 | gramov | |
olej slnečnicový | 80 | mililitrov | |
orechy vlašské | - | ||
poleva cukrárska čokoládová | 200 | gramov | |
tekvica na pečenie | 2.5 | kilogramu | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
voda | 160 | mililitrov |
Recept
1. Príprava tekvicového pyré
tekvica na pečenie 2.5 kilogramu
Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu, vyberieme jadierka a dáme asi na 1,5 hodiny (podľa veľkosti) piecť do rúry na plech vystlaný papierom na pečenie. Po upečení ju necháme vychladnúť.
2.
Vychladenú tekvicu ošúpeme a vložíme do misky.
3.
Ponorným mixérom ju zmixujeme a uložíme do chladničky.
4. Perníkový korpus č.1
vaječný žĺtok 3 kusy • cukor práškový 80 gramov • kakao - prášok 1 polievková lyžica • korenie perníkové ½ čajovej lyžičky
Žĺtka vymiešame s cukrom, kakaom a korením.
6.
múka polohrubá 125 gramov • kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky
Po častiach vmiešame múku s kypriacim práškom a sódou bikarbónou.
8.
Cesto nalejeme na pekáč (42X32cm) s vloženou teflónovou podložkou (alebo vystlaný papierom na pečenie). Jemne ho rovnomerne rozotrieme, nie až celkom na okraj (asi na rozmer 38x28 cm). Korpus pečieme vo vyhriatej rúre 20 minút.
9. Perníkový korpus č.2
Upečieme tak isto ako korpus č.1
10. Tekvicový krém
cukor práškový 80 gramov
Z tekvicového pyré si odoberieme 600 g a zamiešame do neho cukor (zvyšok pyré môžeme použiť na iný múčnik, alebo si ho pre prípadné ďalšie použitie dáme zamraziť).
11.
jedlá želatina 12 gramov • voda 50 mililitrov
Želatínu rozpustíme a zohrejeme vo vode (nesmie vrieť). Odoberieme lyžicu pyré a vmiešame ju do želatíny. Vzápätí obsah hrnčeka vlejeme do pyré a premiešame.
13.
Asi štyri lyžice krému vložíme do cukrárenského vrecka a uložíme do chladničky.
14. Plnenie korpusov
lekvár ríbezľový 80 gramov • voda 30 mililitrov
Prvý korpus vložíme do pekáča pričom odstránime z neho podložku (papier). Korpus natrieme ríbezľovým lekvárom ktorý sme nariedko vymiešali s vodou.
15.
Navrstvíme tekvicový krém.
16.
Na krém položíme druhý korpus tak aby nám papier, alebo podložka na pečenie ostali na vrchu. Podložku (papier) odstránime.
17.
Okraje zákusku ostrým nožom odkrojíme.
18.
lekvár ríbezľový 80 gramov • voda 30 mililitrov • poleva cukrárska čokoládová 200 gramov
Povrch druhého korpusu opäť natrieme riedkym ríbezľovým lekvárom. Pokiaľ nám lekvár trochu vsiakne rozpustíme si čokoládovú polevu.
19.
Polevu nanesieme na zákusok a rozotrieme. Keď je poleva čiastočne tuhá naznačíme si na nej jednotlivé rezy (kocky).
20.
cukor škoricový 2 polievkové lyžice
Po úplnom stuhnutí polevy, krémom ktorý sme si odložili, zákusok ozdobíme. Posypeme ho škoricovým cukrom...
Dobrú chuť!