svetvomne.sk

Tvarohovo medový koláč s jablkami

    

Šťavnatý koláč plný sladkého tvarohu s jablkami, na tenkom špaldovom ceste s maslom.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
citrónová šťava3polievkové lyžice
hrozienka40gramov
jablká350gramov
maslo150gramov
med6polievkových lyžíc
múka špaldová celozrnná hladká170gramov
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie1kus
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
škorica mletá1čajová lyžička
škrob zemiakový25gramov

1. 

múka špaldová celozrnná hladká 170 gramov  maslo 80 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  med 1 polievková lyžica  vajce slepačie 1 kus

Do misy nasypeme múku, pridáme maslo, vajce, škoricu a med. Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade 30 minút odpočinúť.

2. 

hrozienka 40 gramov

Hrozienka premyjeme vo vode.

3. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  škrob zemiakový 25 gramov  maslo 40 gramov  med 3 polievkové lyžice  vaječný žĺtok 3 kusy  citrónová šťava 3 polievkové lyžice

Plnku pripravíme zmiešaním tvarohu s medom, rozpusteným a vychladeným maslom, škrobom, vaječnými žĺtkami a citrónovou šťavou. Pridáme hrozienka a zamiešame.

4. 

vaječný bielok 3 kusy

Nakoniec vyšľaháme z vaječných bielkov tuhý sneh a zamiešame ho do plnky.

5. 

maslo 30 gramov  med 2 polievkové lyžice

Na panvici roztopíme maslo s medom.

6. 

jablká 350 gramov

Jablká ošúpeme, pokrájame na tenké mesiačiky a osmažíme ich na medovom masle.

7. 

Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm

Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a prenesieme do vymastenej formy tak, aby bolo aj po bokoch formy.

8. 

Do formy vlejeme tvarohovú plnku.

9. 

Zakryjeme opečenými jablkami a pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť