Tvarohovo medový koláč s jablkami
Šťavnatý koláč plný sladkého tvarohu s jablkami, na tenkom špaldovom ceste s maslom.
recept,fotorecept,med,med,med,tvaroh jemný mäkký,jablká,Koláče,Zdravé koláčiky,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Zdravé koláčiky › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 3 | polievkové lyžice | |
hrozienka | 40 | gramov | |
jablká | 350 | gramov | |
maslo | 150 | gramov | |
med | 6 | polievkových lyžíc | |
múka špaldová celozrnná hladká | 170 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička | |
škrob zemiakový | 25 | gramov |
Recept
1.
múka špaldová celozrnná hladká 170 gramov • maslo 80 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička • med 1 polievková lyžica • vajce slepačie 1 kus
Do misy nasypeme múku, pridáme maslo, vajce, škoricu a med. Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade 30 minút odpočinúť.
3.
tvaroh jemný mäkký 250 gramov • škrob zemiakový 25 gramov • maslo 40 gramov • med 3 polievkové lyžice • vaječný žĺtok 3 kusy • citrónová šťava 3 polievkové lyžice
Plnku pripravíme zmiešaním tvarohu s medom, rozpusteným a vychladeným maslom, škrobom, vaječnými žĺtkami a citrónovou šťavou. Pridáme hrozienka a zamiešame.
7.
Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm
Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a prenesieme do vymastenej formy tak, aby bolo aj po bokoch formy.
8.
Do formy vlejeme tvarohovú plnku.
9.
Zakryjeme opečenými jablkami a pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30 minút.
Dobrú chuť!